Dominacija Olivera i Gibonnija

Dodijeljene nagrade: Pogledajte tko su dobitnici Porina

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U Splitu je održana 24. dodjela diskografske nagrade Porin. Dominirali su u najvažnijim kategorijama Oliver Dragojević i Gibonni.

U Spaladium Areni održala se svečana završna dodjela Glazbene nagrade Porin. Voditelji dodjele bili su Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a dodjelu su izvedbom otvorili Damir Kedžo i Zsa Zsa s pjesmom "Sve u meni se budi".

Pogledaj i ovo Jacques Houdek ''Rasturio si!'' Houdek poslije oštrih kritika na Doru pohvalio jednog izvođača u drugom polufinalu, pogađate o kome je riječ?

Oliver i Gibonni najveći su favoriti večeri, s albumom "Familja" imaju čak 12 nominacija.

U kategoriji za najbolju vokalnu suradnju Porina dobili su Oliver Dragojević i Gibonni, za singl "Sreća". 
"Zahvaljujem se gospodinu Gibonniju, ali i svima vama. Gibo, ti si autor pjesme, imaš glavnu riječ", rekao je Oliver. "Ovo ima jednu posebnu vrijednost, hvala vam jer znam da je ovo od srca", između ostalog je rekao Gibonni. "Kad pitaš Olivera da snimite pjesmu, već je pola posla rješeno jer je to najbolji vokal što ga je majka rodila", dodao je Gibo. Oliver je poručio da će se braniti šutnjom.

U kategoriji najboljeg rock albuma godine dobili su dečki iz benda Let 3, za album "Angela Merkel". "Hvala. Život je bijeli brod, a glazba je sidro", kratko su poručili.

U kategoriji najbolje muške vokalne izvedbe Porina je dobio Oliver Dragojević, za singl "Gdje to piše?". "Puno vam hvala, ovo je doma jedno 15., 16. Priznanje za pjevanje mi je najvažnije. Puno hvala svima", rekao je Dragojević.

U kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe Porina je dobila Josipa Lisac, za singl "Moja magija". Nije stigla na dodjelu pa će joj nagrada biti uručena naknadno.

U kategoriji za novog izvođača godine nagradu je dobila Anotela Doko!

U kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe nagradu je dobila Tereza Kesovija. "Nisam navikla, ne znam što reći. Zapravo znam što ću reći. Ja sam večeras sretna i ponosna. Sretna jer primam ovaj prekrasan kipić u gradu za koji me vežu najljepše godine moje karijere. Zahvaljujem svima koji su me podržali", rekla je, između ostalog, Tereza Kesovija.

Ivo Josipović dodijelio je nagradu za životno djelo Zrinku Tutiću. "Ovaj kip je zasluženo tvoj", rekao je Josipović Tutiću. "Hvala upravnom odboru Porina što je prepoznao moj rad, hvala mojim roditeljima, pogotovo mom tati. Hvala supruzi Karmen, koja je kroz sve ovo vrijeme podržava i što je otrpila kantautora iz Banja Luke. Hvala mojoj djeci Ivani i Tei, unucima Luki i Luciji na ljubavi, koju mi svakodnevno pružaju. Hvala svim koautorima moje glazbe, a naročito izvođačima koji su to donijeli punog srca i duše", rekao je Tutić.

U kategoriji pjesme godine Porin je otišao u ruke grupe DeTour, za singl "Zaljubila sam se".

 Nagradu za album godine osvojili su Gibonni i Oliver Dragojević za album "Familja". "Puno nominacija, puno nagrada, puno hvala svima. Ne znam što bi rekao, mogu samo reći da će Gibonni i dalje pisati, a ja i dalje pjevati", kazao je Oliver. "Hvala vam puno. Zahvalio bih se prije svega Oliveru, zahvalio bi se našim familjama. Hvala našoj publici, album je posvećen Aljoši Dragojeviću i Zlati Stipišiću. Moram još nešto reći. Oliver i ja smo bili u ovoj situaciji na prvom Porinu, za pjesmu Cesarica, i Porin je otvorio naš sugrađanin Dražen Vrdoljak, kojeg više nema. Molio bih vas jedan aplauz za čovjeka", zaključio je Gibonni.


 


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene