redaju se negativni komantari

Na zanimljiv način se upisala u povijest Eurosonga i zasluženo završila u finalu, no naziv njezine pjesme razbjesnio je javnost

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Društvene mreže preplavili su negativni komentari na račun naziva pjesme izrealske predstavnice na Eurosongu Eden Alene.

Izraelska pjevačica Eden Alene jedna je od desetero finalista Eurosonga koji su odabrani na prvoj polufinalnoj večeri, no njezin nastup ostao je u sjeni aktualne političke situacije u njezinoj zemlji.

Pogledaj i ovo Let 3 u Izraelu Poludjeli su za njima Let 3 dobio je i svoju vojsku fanova: Prate ih svuda po Europi, a evo kako su se prozvali!

Iako je Alene uspješno otpjevala najvišu notu na u povijesti natjecanja te je cijelu izvedbu začinila i promjenom kostima, mnoge je razbjesnio naziv njezine pjesme "Set Me Free", što u prijevodu s engleskog znači "oslobodi me".

Negativni komentari na ime pjesme preplavili su društvene mreže, a ljudi su uz njih stavljali i heštegove kojima su pozivali na oslobođenje Palestine.

"Set Me Free? Ne bih to nazvao ironijom, ali samo zato što je besramno licemjerje."

"Što mislite o tome da oslobodite Palestince, Izrael?"

"Sjajna poruka od Izraela dok im je pola zemlje pokriveno skloništima od bombi."

"Nije li ironično što je Izrael poslao pjesmu naziva 'Oslobodi me' kada je upravo to ono što Palestinci žele", "Je li Izrael zbilja poslao pjesmu koja se zove 'Oslobodi me' na Euroviziju dok provode genocid nas Palestincima?", "Imaju obraza pjevati pjesmu tog imena dok predstavljaju zemlju koja ugnjetava ljude i provodi genocid. Ovo je bolesno i izopačeno", "Dobra pjesma, ali šteta što je iz Izraela", "Izraelska pjesma na Euroviziji se ne može zvati Oslobodi me. Ne. Diskvalifikacija. Idite kući", još su neki od bijesnih komentara s Twittera.

Osim Izraela, prolazak u finale Eurosonga u prvoj polufinalnoj večeri izborili su i Norveška, Rusija, Azerbajdžan, Malta, Litva, Cipar, Švedska, Belgija te Ukrajina.

Druga polufinalna večer Eurosonga održat će se u četvrtak 20. svibnja, dok je samo finale zakazano za subotu 22. svibnja.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Ana Rucner Ana Rucner Ana Rucner - 8 Ana Rucner - 1 +0 Ana Rucner - 5 Celebrity Ana Rucner skinula se u badić, pa fotkom izazvala pomutnju na Instagramu, dive joj se i drugi poznati Hrvati

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene