Tko drži rekord?

Ovo je pet najskupljih vjenčanja u povijesti, pogledajte tko je potrošio čak 110 milijuna dolara

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Među najskupljim vjenčanjima rekorde drži britanska kraljevska obitelj.

Vjenčanja su ceremonije na kojima se slavi ljubav, skupa s najbližom rodbinom i prijateljima. Ipak, kada si svjetski poznata ličnost koja zarađuje milijune, paziš da na tvom vjenčanju sve prođe besprijekorno, no to i košta. Uglavnom se u takvu ceremoniju utroši nekoliko milijuna dolara, a ovi poznati su malo u tome i pretjerali.

Pogledaj i ovo Princ William Sve je pomno isplanirano Princ William pojavio se na istom događaju gdje je bio i brat Harry, a evo kako su se izbjegli!

Košarkaška legenda Michael Jordan 2013. godine se vjenčao za Yvette Prieto nakon što je njegov prvi brak s Juanirom Vanoy okončan 2006. godine. Košarkaš i odabranica njegovog srca na ceremoniji su imali 300 gostiju, a vjenčali su se u Palm Beachu. Pjevali su im Robin Thicke i Usher, a torta na vjenčanju je bila ukrašena kristalima. Yvetteina vjenčanica je bila ukrašena Swarovski kristalima, a za sve su platili 10 milijuna dolara.

Kim Kardasian na svom prvom vjenčanju, kada se udala za Krisa Humphriesa 2011. godine, ništa nije ostavila slučaju. Samo cvijeće je koštalo dva milijuna dolara, a to nije bio ni najskuplji detalj ceremonije. Ukrasi u njenoj kosi koštali su 2,5 milijuna dolara, a na pozivnice je par utrošio 10.000 dolara. Na ceremoniji je bilo 500 ljudi, a vjenčanje se prenosilo i na kanalu E! Samo 72 dana kasnije objavili su da se rastaju. Pothvat vjenčanja koštao ih je 10 milijuna dolara.

Listu najskupljih vjenčanja slavnih uvjerljivo predvodi britanska kraljevska obitelj. Treće po redu najskuplje vjenčanje u novijoj povijesti je ono princa Williama i Kate Middleton.

Kraljevski par vjenčao se 2011. godine, a mediji su ceremoniju proglasili "vjenčanjem stoljeća". Ceremonija je održana u Westminster Abbeyju, a onda novopečeni bračni par kočijom se provozio po cijelom Londonu. Pjevala im je Ellie Goulding, a samo torta je koštala 80.000 dolara. Ukupno su na vjenčanje potrošili 34 milijuna dolara, samo vjenčanica u kojoj se udala Kate s potpisom Alexandera McQueena koštala je 434.000 dolara.

Meghan Markle i princ Harry na drugom su mjestu. Potrošili su 45 milijuna dolara na ceremoniju 2018. godne, a samo večera za uzvanike je koštala 686.000 dolara.

Na prvom mjestu najskupljih vjenčanja slavnih su princ Charles i Lady Diana Spencer, koji su se vjenčali 1981. godine. Kraljevsko vjenčanje prema današnjim izračunima koštalo je 110 milijuna dolara, a radi se o najskupjem vjenčanju ikada. Na ceremoniji je bilo 3500 uzvanika, a preko 750 milijuna gledatelja diljem svijeta je pratilo njihovo vjenčanje na televizijskim prijenosima. Par se rastao 1996. godine, samo godinu dana prije nego što je Diana tragično preminula u prometnoj nesreći.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene