Odlaze prezadovoljni

Holivudska elita napušta Vis: Pala zadnja klapa filma "Mamma Mia! Here We Go Again"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon 24 dana snimanja na Visu, gdje se okupila holivudska elita, u utorak je pala zadnja klapa hrvatskog dijela snimanja dugometražnog igranog filma "Mamma Mia! Here We Go Again".

Nakon 24 dana snimanja na Visu, gdje se okupila holivudska elita, u utorak je pala zadnja klapa hrvatskog dijela snimanja dugometražnog igranog filma "Mamma Mia! Here We Go Again", nastavka velikog kinohita iz 2008. godine.

Pogledaj i ovo showbuzz Kava i vožnja biciklom Svaka čast! Pogledajte što je Pierce Brosnan nacrtao dok je pio kavu na Visu

Na setu je bilo angažirano više od 270 hrvatskih filmskih djelatnika i statista, a producenti su bili izuzetno zadovoljni iskustvima sa snimanja u Hrvatskoj.

Posljednji dan snimanja set je posjetio i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić, kojemu je odlične dojmove prenijela producentica Nicky Kentish Barnes.

"Beskrajno sam zadovoljan profesionalnošću koju sam vidio na setu, kao i u pripremama samog snimanja. Hrvatski filmski radnici pokazali su zavidnu razinu profesionalnosti i rada u potpunosti komplementarnog sa stranim partnerima", rekao je Rafaelić, a prenosi Hrvatski audiovizualni centar.

Pohvalio je i logistiku lokalne vlasti, suradnju stanovnika otoka Visa te nastojanja hrvatskih filmskih radnika za povećanjem njihove prisutnosti na stranim produkcijama, kao i inzistiranju na partnerskim odnosima između stranih i domaćih djelatnika.

"Domaća produkcija pokazala je veliku društvenu odgovornost omogućivši viškim učenicima, koji u svojim školama imaju medijsku kulturu, posjet filmskom setu. To je još jednom pokazalo kako su mjere poticaja stranim snimanjima u RH, uz evidentne pozitivne strukovne, stručne i ekonomske pokazatelje, postale i sastavni dio svakodnevnog obrazovanja i odgoja naših budućih kulturnih stvaraoca i konzumenata", istaknuo je.

Premijera filma najavljena je za ljeto iduće godine, a uz originalnu glumačku postavu - Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Christine Baranski, Amanda Seyfried i Dominic Cooper, tu su nova imena, Lily James, Josh Dylan, Jeremy Irvine, Alexa Davies i Jessica Keenan Wynn.

Autor scenarija i redatelj fima "Mama Mia! Here We Go Again" je Ol Parker, producenti su Judy Craymer i Gary Goetzman (koji su zaslužni i za produkciju originalnog mjuzikla), dok su autori glazbe te ujedno i izvršni producenti osnivači i članovi švedske grupe ABBA Benny Andersson i Björn Ulvaeus. (Hina)
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene