neobična dodjela

Beyonce u haljini za pamćenje ispisala povijest, a evo i tko su ostali veliki dobitnici na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Beyonce se s četiri osvojena Grammyja upisala u povijest kao glazbenica s najviše osvojenih zlatnih gramofona u povijesti, a Taylor Swift postala je prva žena koja je osvojila tri Grammyja za najbolji album godine.

Ovogodišnja dodjela prestižnih glazbenih nagrada Grammy održana je u posebnim uvjetima zbog pandemije koronavirusa. Hibridni spektakl koji je emitirao CBS sklopljen je od ranije snimljenih izvedbi i javljanja uživo, ali bez uobičajene publike tisuća glazbenika i djelatnika glazbene industrije.

Pogledaj i ovo Beyonce (Foto: Instagram) još od djetinjstva Beyonce prvi put javno progovorila o bolesti s kojom bitku bije već godinama

Najveća dobitnica večeri bila je Beyonce, koja je privukla golemu pažnju i svojom haljinom za dodjelu. Pjevačica se upisala u povijest kao glazbenica s najviše osvojenih Grammyja u povijesti, njih čak 28, a ove ih je godine dobila četiri - za najbolju R&B izvedbu za "Black Parade", najbolju rap-pjesmu i rap-izvedbu za duet s Megan Three Stallion "Savage" i najbolju snimku "Brown Skin Girl" koju je podijelila sa svojom devetogodišnjom kćeri Blue Ivy.

"Počašćena sam i jako uzbuđena", poručila je Beyonce s pozornice dok je prihvaćala nagradu. "Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo, ovo je tako čarobna večer", komentirala je svoj povijesni uspjeh.

Od ostalih dobitnika Grammyja istaknula se i Taylor Swift, koja je treći put osvojila zlatni gramofon za album godine, te je postala prva žena u povijesti kojoj je to uspjelo.

Veliko iznenađenje večeri je bila glazbenica H.E.R., koja je osvojila Grammyja za pjesmu godine "I Can't Breathe".

Billie Eilish, koja je dominirala lanjskim Grammyjima, ove je godine osvojila nagrade za svoju temu iz najnovijeg filma iz sage o Jamesu Bondu "No Time to Die".

Kanye West dobio je Grammyja za svoj gospel-album "Jesus is King.

Megan Thee Stallion nagrađena je Grammyjam za najbolju novu glazbenicu, Dua Lipa za najbolji pop-album, a Lady Gaga i Ariana Grande za najbolji pop-duet.

Dobitnike je odabralo oko 11 tisuća članova Recording Academy. Na trosatnom spektaklu nastupili su Taylor Swift, korejski pop-bend BTS, zatim Megan Thee Stallion, Eilish, Harry Styles, latino zvijezda Bad Bunny i country-pjevačica Mickey Guyton.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Princeza Diana (Foto: AFP) Princeza Diana i princ Charles (Foto: AFP) Princeza Diana u Africi (Foto: Profimedia) Princ William, princ Harry i princeza Diana (Foto: Profimedia) +2 Princeza Diana (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Bio je naočit muškarac koji je ljubio princezu Dianu, šuškalo se i da je Harryjev otac, a njegov život danas daleko je od onog koji je tada vodio

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene