Najbolji plasmani

PAMTITE LI IH? Hrvatski predstavnici koji su briljirali na Eurosongu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prisjetimo se naših predstavnika na Eurosongu koji su ostvarili najuspješnije rezultate.

Uskoro se približavamo ovogodišnjem Eurosongu, na kojem će Hrvatsku predstavljati Nina Kraljić. Prema kladionicama očekuje se veliki uspjeh Nine s pjesmom 'Lighthouse', a dok željno iščekujemo rezulate, prisjetimo se naših najboljih predstavnika na Eurosongu.

Pogledaj i ovo Danijela Martinović i Josip Plavić otkrila detalje Danijela Martinović o velikom koraku s partnerom Josipom: "Radujem se i zahvalna sam!"

Maja Blagdan

Talentirana pjevačica s pjesmom 'Sveta ljubav' osvojila je četvrto mjesto 1996. na Eurosongu u Oslu. Godina dana poslije nagrađena je i s Porinom za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Danijela Martinović

Bivša pjevačica grupe Magazin 1998. zauzela je peto mjesto na Eurosongu u Birminghamu s hitom 'Neka mi ne svane'. Danas iza sebe ima jednu od najuspješnijih pjevačkih karijera, a ne kani uskoro stati na loptu jer je nedavno snimila i videospot za novi ljetni hit.

Doris Dragović

Prvi put je 1986. predstavljala Jugoslaviju na Eurosongu u Norveškoj s pjesmom 'Željo moja' zauzela 11. mjesto, a 13 godina kasnije na Eurosongu u Jeruzalemu s 'Marijom Magdalenom' osvojila je četvrto mjesto.

Emilija Kokić

Iako je predstavljala Jugoslaviju 1989., moramo spomenuti Emiliju i grupu Riva, jer su upravo oni s pjesmom 'Rock Me' bili pobjednici 34. Eurosonga koji se održao u Švicarskoj.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene