NEODOLJIVA ŽENA

Ljubavni život modne ikone: Burne romanse Coco Chanel

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Modna ikona Coco Chanel rođena je na današnji dan.

Na današnji dan, 19. kolovoza 1883. godine u Parizu je rođena Gabrielle 'Coco' Chanel, francuska modna kreatorica. Coco je bila zaista uzor jer je bila jedna od prvih poduzetica u svijetu muškaraca, a od krojačice postala je nezaboravna modna ikona.

Najviše ju pamtimo po izumu parfemu Chanel No. 5, Chanel odijela i male crne haljinice koja je postala nezaobilazan odjevni predmet svih žena. Njezin poslovni život jednako je zanimljiv i uzbudljiv budući da je imala niz ljubavnika, ali se nikada nije udala. Chanel je bila prilično fatalna žena. Imala je nekoliko ludih i velikih ljubavi.

Najveća je bila s Arthurom Boyem Chapelom koji je financirao većinu njenih ranih poslovnih pothvata. Bili su skupa punih devet godina, iako se oženio s engleskom aristokratkinjom Dianom Wyndham. Međutim, ta ljubav je tragično završila. Arthur je poginuo u prometnoj nesreći. Najslavnija je svakako njezina burna romansa s legendarnim ruskim skladateljem Igorom Stravinskim. Njihova veza počinje kada je Coco udomila Stravinskoga, koji je iz Rusije došao u Francusku sa suprugom i četvero djece, u svojoj vili. Voljeli su se kratko, ali intenzivno.

Možda malo manje znana ljubav je ona između nje i njemačkog časnika i nacističkog agenta baruna Hansa Gunthera von Dincklagea zvanog 'Spatz' s kojim će dugo ostati u vezi. Barem tako  tvrdi autorica knjige 'Coco Chanel: Intimni život' Lisa Chaney. Lisa također tvrdi kako je Coco održavala vezu sa Salvadorom Dalijem dok je on bio u braku. Nema sumnje, Coco je bila jedna jedinstvena žena koja je zauvijek promijenila modu, ali i živote mnogih muškaraca.

Umrla je 10. siječnja 1971. godine, a navodno su joj posljednje riječi bile – Ovako se umire!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene