NEZABORAVNI KRALJ POPA

Danas bi Michael Jackson slavio 58. rođendan

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Na današnji dan prije 58 godina rodio se Michael Jackson.

Michael Jackson rodio se 1958. godine. Rođen je u brojnoj glazbenoj obitelji, a svjetla pozornice su ga obasjala već s 11. godina, kada je nastupio s grupom The Jacksons 5. Michael je ubrzo prerastao u pravu glazbenu zvijezdu, a njegov utjecaj na glazbenu industriju je neprocjenjiv. Kralj popa ostao je na samom vrhu glazbenih ljestvica i za vrijeme solo karijere, a njegov album 'Thriller' najprodavaniji je u povijesti.

Pogledaj i ovo showbuzz bliski prijatelji ili? DETALJI BIZARNE PRIČE: 'Ona je deka u koju se volim zavući'

Osim njega, solo studijski albumi koji su među najprodavanijim glazbenim materijalima na svijetu su: Dangerous, Off the Wall, Bad i History.

Koliko je bio značajan kao umjetnk govori i činjenica kako je Jackson jedan od par umjetnika koji je uvršten u Rock and Roll kuću slavnih dva puta. Ujedno, vlasnik je nekoliko Guinnessovih rekorda i 13 Grammya. Do sada je izdao čak 13 singlova koji su bili na prvom mjestu ljestvice Billboard Hot 10.

Iako su uz preminulog kralja popa vezane i razne kontroverze, pogotovo oko njegove smrti, neuništvi Michael Jackson i dalje je broj jedan u srcima mnogih obožavatelja. Podsjetimo, Michael Jackson umro je  u svom domu u Los Angelesu 2009.godine, nakon što je uzeo preveliku dozu propofola koju nije smio imati kod sebe. Njegov liječnik Conrad Murray proglašen je krivim za ubojstvo iz nehaja.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene