Tuga na Korčuli

Vela Luka oprašta se od svog sugrađanina: Velik broj cvijeća i svijeća ispred kuće voljenog Olivera

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Oliver Dragojević rođen je u Splitu, 7. prosinca 1947. godine, a podrijetlom je bio iz Vele Luke.

Legendarni glazbenik Oliver Dragojević preminuo je 29. srpnja u 71. godini života nakon bitke s rakom pluća.

Pogledaj i ovo Koncert Trag u beskraju - 11 "Trag u beskraju" Donosimo atmosferu iz Vele Luke gdje se održava koncert u čast Oliveru: "Imao sam tu sreću da mi je bio uzor, pa onda kolega, pa onda i prijatelj"

Oliver Dragojević rođen je u Splitu, 7. prosinca 1947. godine, a podrijetlom je bio iz Vele Luke, gdje je i proveo djetinjstvo. 1973. godine u Dubrovniku je upoznao crnokosu medicinsku sestru Vesnu Dragojević, s kojom se vjenčao svega godinu dana kasnije.

Kako je sam priznao, za njega je to bila ljubav na prvi pogled, a par je u 44 godine sretnog braka dobio i tri sina - Dina te blizance Davora i Damira.

Tužna vijest o Oliverovoj smrti regiju je dočekala prošle nedjelje u ranim jutarnjim satima, a od uzora, kolege i prijatelja oprostile su se i brojne domaće zvijezde preko društvenih mreža.

Vijest o njegovu preranom odlasku objavili su i brojni regionalni mediji, ali i strani poput britanskog The Daily Maila.

Od svog omiljenog glazbenika sinoć su se vrlo emotivno oprostili i njegovi Splićani te Zadrani, a Petar Grašo i klape u njegovu su čast sinoć otpjevali "Cesaricu" u Dubrovniku.

Mještani Vele Luke zapalili su velik broj svijeća ispred Oliverove kuće, a donijeli su i cvijeće kako bi mu odali počast, a sam glazbenik često je isticao kako najviše vremena voli provoditi upravo tamo u krugu obitelji i prijatelja. Za naš IN Magazin u intervjuu iz 2016. godine priznao je kako ga tamošnji mještani nikada nisu tretirali kao popularnog pjevača.

"Svašta mi govore, nemaš pojma o pjevanju, nemaš pojma o ribolovu, najgori si i najnormalnije stvari koje su, ako si javna osoba i ponese te onda ti zasmeta, a meni to ništa ne smeta jer sam isti kao i oni", rekao je tada Oliver i potvrdio svoju skromnost koju njegovi kolege uvijek ističu.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene