gotovo neprepoznatljiv

Mile Kekin otvorio dušu: "Sve je počelo zbog samoće"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Frontmen Hladnog piva Mile Kekin trenutno snima svoj drugi samostalni album, a svojim fanovima otkrio je i zbog čega se počeo baviti glazbom.

Mile Kekin odlučio je napraviti odmak od Hladnog piva. Frontmen popularnog sastava Hladno pivo početkom tjedna otputovao je u Sloveniju gdje radi na svom samostalnom albumu. O novim glazbenim izazovima svoju publiku obavijestio je putem Facebooka.

Pogledaj i ovo Mile Kekin gotovo ga nikad ne vidimo Mile Kekin pozirao sa sinom koji nema naviku pojavljivati se na mjestima gdje su kamere, malo tko je dosad znao kako izgleda!

"Snimam album solo, a evo i dokaza. U jednom danu snimili smo tri pjesme i pritom se odlično proveli. Hvala Bojanu, toncu na brzini i poznavanju Hrvatskog. Hvala mojim muzikantima što su došli spremni i puni pozitivne energije i naravno producentu Denisu, što ga zovu Denyken, što nas je bodrio i kritizirao bez pardona", napisao je Kekin.

Popularni glazbenik otvorio je dušu i otkrio zbog čega se počeo baviti glazbom. "Mislim da je najveći razlog bio samoća uzrokovana prečestim selidbama. Moji su roditelji, naime, smatrali da se klinci svugdje dočekaju na noge. Tako sam se na početku srednje škole našao u kući na brdu. Tamo sam samoću položio s pet. Gramofon se non-stop vrtio. Slušao sam sve, od Yu-rocka, preko američkog folka, heavy metala, gospela, bluza do punka. Ali sad, kad gledam, što je ostalo od tih silnih albuma, vidim da su to mahom veliki pjesnici. I tad sam, očito, najviše cijenio, one koje su znali s riječima, koji su pričali priče u kojima sam se mogao prepoznati, koji bi mi dali osjećaj pripadanja njihovom plemenu čak tamo na brdu, na kraju ulice, na debeloj periferiji. Ideja da neki ljudi mogu uzeti samo gitaru u ruke i snagom riječi i melodije oživjeti cijeli svemir likova, a onda ih odvesti od kolijevke do groba u tri, četiri minute, me potpuno fascinirala. Htio sam biti takav tekstopisac, storyteller, sažet i ubojit. Paralelno sam počeo voditi dnevnik. Prije spavanja bih naškrabao što mi se taj dan dogodilo. Bilo je tu puno patetike i velikih riječi kao što srednjoškolskim dnevnicima i priliči ali ponešto je bilo stvarno dobro, pa se našlo na Džinovskom albumu koji je svima nama u Hladnom pivu promijenio život, a mene katapultiralo u tekstopisce", objasnio je Kekin.

Drugi samostalan albuma ovog glazbenika trebao bi biti objavljen uskoro, a Kekina će predstaviti u nekom novom svjetlu. "Tih desetak pjesama ću posvetiti velikim pjesnicima rocka, folka, countrya i bluesa i svom prvom autu, prvoj curi, prvom bendu, prvom uspjesima i porazima. Ako ste spremni za mali walk down memory lane, jump in, što bi ono rekli, Bruce, Dylan, Cash i ostala bratija", otkrio je glazbenik.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene