Iznio svoje mišljenje

Poznati splitski pjevač o rasprodanim koncertima Saše Matića u Zagrebu: "Žao mi je moje Hrvatske!"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Matko Jelavić u komentaru na Facebooku osvrnuo se na nastup Saše Matića u zagrebačkoj Areni.

Rasprodani koncerti u Zagrebu pjevača iz susjedne nam Srbije Saše Matića podigli su veliku prašinu na hrvatskoj estradi i izazvali gomilu reakcija, a prevladale su one negativne.

Pogledaj i ovo Saša Matić Noć za pamćenje Saša Matić priredio je Dubrovčanima večer punu emocija, pogledajte kako je bilo na koncertu za koji se tražila karta više!

Jedan od domaćih pjevača, koji je komentirao njegove rasprodane koncerte, ali i općenito situaciju na domaćoj glazbenoj sceni, jest i splitski pjevač Matko Jelavić.

"Saša Matić u Areni Zagreb, dva puta pred 27.000 posjetitelja ukupno. Da je slučajno Saša Matić radio svoju glazbu u Hrvatskoj, njegove pjesme bi bile marginalizirane, cenzurirane i uništene. Hrvatska to brani svojoj publici. Pa se onda ta ista publika koja obožava 'laku' glazbu snalazi i traži. Bilo otkuda iz svijeta, a ponajprije iz okolnih država gdje razumije tekst. Tu nema politike!

Ljudi znaju što hoće slušati. Hoće i moju 'Majko stara' na tim koncertima, itekako! Žao mi je moje Hrvatske!
Žao mi je što je lakovjerno uništila vlastitu temeljnu - zabavnu glazbu. Sad smo ovisni o uvoznim notama", napisao je Matko na svom profilu na Facebooku.

Njegovi prijatelji i obožavatelji s time su se složili i u komentarima mu iskazali podršku, ali bilo je i onih koji drugačijeg razmišljanja.

"Do srži me boli, ne može čovjek vjerovati", "To nije naša tradicijska glazba", "Matko, ja nemogu opisati u poruci ono što osjećam i koliko suosjećam s vama", samo su neki od komentara.

Matko se na Facebooku osvrnuo i na svoj najveći hit "Majko stara" i objasnio smiju li ga pjevati srpski pjevači.

"Da vam ispričam činjenice. 1988. godine nakon pobjede na tada velikom splitskom festivalu, otišao sam na TV Zagreb i molio ih za promidžbu moje prve, pobjedničke pjesme. Nisam dobio ništa! Produžio sam do TV Beograd, pitao tri ili četiri, a dobio preko dvadeset važnih emisija. Kasnije su tek prihvatile ostale TV i tako je nastao najveći hrvatski hit. Bit ću pošten. Iako Srbija prema Hrvatskoj nije. Dakle, srpski kolege pjevači - pjevajte MAJKO STARA ako to želite! I zahvalite svojoj nacionalnoj televiziji. Ionako je vaša glazba apsolutno dominantna kod nas. Pa nek se nađe i nešto hrvatskog", napisao je Matko.

  1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Rachel McAdams (Foto: Getty Images) Rachel McAdams (Foto: Getty Images) Rachel McAdams (Foto: Getty Images) Rachel McAdams (Foto: Getty Images) +0 Rachel McAdams i Jamie Linden (Foto: Profimedia) Celebrity Glumica koju znamo kao slatku djevojku pokazala grudi i razbila vječni tabu

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Rosie Huntington Whiteley, Jason Statham (Foto: Profimedia) Rosie Huntington Whiteley (Foto: Instagram) Rosie Huntington Whiteley, Jason Statham (Foto: Profimedia) Rosie Huntington Whiteley, Jason Statham (Foto: AFP) +2 Rosie Huntington Whiteley, Jason Statham (Foto: AFP) Celebrity Holivudski par među kojim je 20 godina razlike vjenčat će se na Novu godinu?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene