Opet u Hrvatskoj

Velika regionalna zvijezda otkrila nam je što misli o Karleuši i koga od naših glazbenika najviše sluša

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Marija Šerifović prošle je godine velikim koncertom u Zagrebu obranila titulu jedne od najvećih regionalnih pop-zvijezda, a u intervjuu nam je otkrila planove, kako se opušta prije koncerta te što više voli u Hrvatskoj, a što u Srbiji.

Uoči svoga velikog splitskog koncerta na Gripama, najavljenog za 21. ožujka, miljenica hrvatske publike i jedna od najvećih regionalnih pop-zvijezda Marija Šerifović predstavila je svoju kolekciju ''The Best Of'', ujedno prvo službeno izdanje za teritorij Republike Hrvatske.

Pogledaj i ovo Koncert Marije Šerifović u zagerebačkoj Areni "među top tri vokala" Mariji Šerifović na koncertu u Areni Zagreb pridružio se jedan od naših najpopularnijih pjevača, najavila ga je baš lijepim riječima!

U intervjuu za DNEVNIK.hr Šerifović je istaknula kako za splitski koncert priprema isto što i za zagrebački, a to je puno dobre energije i odlična atmosfera. Zagrebački veliki koncert u Koncertnoj dvorani "Dražen Petrović" prošle godine ostao joj je u sjajnom sjećanju. "Atmosfera je bila fantastična, to je bilo prvi put da sam s hrvatskom publikom uglas pjevala u tako velikoj dvorani."

Na pitanje koji joj je nadraži koncert na kojem je bila u posljednje vrijeme, Marija Šerofović rekla je onaj Brune Marsa jer ga obožava, a kaže kako bi s njim rado snimila i duet. "Kažu čak i da sličimo jedno drugome, što je meni simpatično", smije se pjevačica. Od regionalnih zvijezda najviše voli slušati Olivera Dragojevića, a kaže da ponekad posluša i Ninu Badrić, Tonyja Cetinskog, Massima i brojne druge kolege.

Tijekom karijere održala je brojne koncerte u Srbiji i regiji, a ističe kako je najbolja publika u Bosni i Hercegovini. "Najvatreniji su i najglasniji. Kada 15.000 ljudi u Sarajevu otvori glas i počne pjevati, to je kao da pjeva cijeli Wembley", istaknula je Marija Šerifović te je otkrila kako se opušta prije nego što izađe na pozornicu.

"Volim neko vrijeme prije koncerta provesti sama. Imam neke svoje trenutke, rituale i običaje. Jako mi je važno i da noć prije toga dobro spavam i da ne jedem poslije 3 popodne na dan koncerta", istaknula je Šerifović. Dodaje kako je to najbolje za njezin organizam, a već odavno pazi na te rituale.

Dobra je prijateljica s Jelenom Karleušom

Marija Šerifović prijateljica je sa srpskom pjevačicom Jelenom Karleušom, a otkrila nam je kako je do tog prijateljstva i povezivanja došlo. "Zajedno smo u showu 'Zvezde Granda' i tako smo se i sprijateljile. Ne mogu reći da se mi ludo družimo i mimo toga, ali fantastično funkcioniramo. Pogotovo u showu to se pokazalo kao jako dobar spoj", kaže pjevačica i dodaje što najviše cijeni kod Karleuše.

"Brza je, britka, inteligentna i nikome ništa neće prešutjeti, pa onda u tome zna i pretjerati", kaže Marija Šerifović o Jeleni Karleuši. Istaknula je i kako se privatno ne druži ni s jednim kolegom ili kolegicom s regionalne glazbene scene. "Nije to zato što mi nitko ne paše, daleko od toga, nego jednostavno svoje slobodno vrijeme provodim s ljudima koji nisu estrada, a s druge strane sve kolege koje poznajem, vrlo se rado s njima nađem i podružim. To su isključivo situacije kada se slučajno sretnemo, ni s kim od njih ne družim se pretjerano blisko", zaključuje Marija.

Pjevačima nije lako pogoditi pravu pjesmu za izvedbu, a 35-godišnja Marija Šerifović kaže da već duže radi s istom ekipom autora, koji već znaju kako i slogove izgovara. "Ja reagiram na prvu, ili mi se dopadne ili mi se ne dopadne pjesma. Nisam od onih glazbenika koji drže pjesmu po nekoliko mjeseci pa raspravlja o tome, ja pjesmu ili osjetim ili ne", zaključuje Marija. Komentirala je i što Hrvatska nema, a Srbima ima i obrnuto.

"Sada ćete mi se smijati, ali neka. Ja sam toliko tužna što jednog velikog lanca trgovina nema u Srbiji, a tu u Hrvatskoj to postoji. Toliko volim njihove krafne s pekmezom i hrenovke u tijestu da mi je baš bilo žao što to kod kuće ne mogu kupiti", kaže Marija Šerifović. Dodaje kako je istina da je Hrvatska malo uređenija i malo bliže civilizaciji.

"S druge strane, ipak ste možda malo nešto hladniji nego mi. Kod nas je sve srčano, glasno, burno, a ovdje je to pak malo smirenije i tiše'', zaključila je. 

Prvi album u Hrvatskoj i najava novog materijala

Marijin album donosi retrospektivu 15 godina njezine uspješne karijere, odabir devet pjesama objavljenih na dosadašnjih pet studijskih albuma među kojima su mjesto našle ''Pametna i luda'', ''11'', ''Nije ljubav to'', ''Jedan dobar razlog'' i nezaobilazna ''Molitva'', pjesma s kojom je 2007. godine odnijela pobjedu na Eurosong u Finskoj, osvojivši tada publiku moćnim i upečatljivim vokalom. Marija je ekskluzivno za ovaj album snimila i bonus track, obradu Oliverove legendarne pjesme ''Nocturno'', objavljene davne 1979. godine, za koju je tekst napisao Jakša Fiamengo, glazbu Zdenko Runjić, a uz koju je, kako je i sama priznala, plakala najviše u životu.

"Nisam poznavala Olivera, ali sam ga izuzetno poštovala, to je jedan od izvođača s ovih prostora na čiji spomen imena uvijek stojim mirno i koji nikad neće biti zaboravljen, najveći", istaknula je već ranije Marija, koja pjesmu ''Nocturno'' često zna izvoditi na svojim koncertima, kao što je bilo i na zagrebačkom koncertu, a vjeruje da ni splitska publika neće biti uskraćena za tu vrlo emotivnu izvedbu. Aranžman i produkciju pjesme potpisuje njezin dugogodišnji suradnik Marijan Pajić, a prateći videobroj, s kojim se službeno i najavljuje ova audioposlastica, snimljen je u suradnji s Miomirom Milićem. Album će biti dostupan isključivo na CD izdanju.

Pjevačica priprema i novi studijski album, a istaknula je da će na njemu biti do 10 pjesama. Nada se kako će do kraja svibnja objaviti album, dok novi koncert u Zagrebu planira za proljeće sljedeće godine.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene