Sretna vijest

Slavlje u Luksemburgu: Rođeno prvo dijete kraljevskog para prijestolonasljednika, ima čak 6 imena

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kraljevska obitelj i vlada u Luksemburgu priopćili su u nedjelju vijest o rođenju prvog sina Velikog vojvode prijestolonasljednika koji će jednom preuzeti vlast u zemlji.

Prvo dijete kraljevskog para prijestolonasljednika, peto unuče njegove Kraljevske visosti Velikog vojvode Henrija rođen je u nedjelju malo poslije 5 sati ujutro, priopćila je luksemburška vlada.

Pogledaj i ovo Kralj Charles III. i kraljica Camilla izostali važni članovi Bolesni kralj Charles nije htio propustiti uskršnju misu, stigao je sa suprugom Camillom, a kraljevska obitelj okupila se u nikad manjem broju

Dječak, sin Velikog vojvode prijestolonasljednika, princa Guillaumea i supruge mu Stephanie, zvat će se Charles Jean Philippe Joseph Marie Guillaume.

Dijete je teško 3,190 kg i dugačko 50 cm. "Princeza i dijete su dobro", ističe kraljevska obitelj u odvojenom priopćenju, dodajući da roditelji "jedva čekaju da ga pokažu javnosti".

"U čast rođenja prvog djeteta prijestolonasljedničkog para vojska će ispaliti 21 topovski plotun s uzvisine Fort Thuengen", dodaje vlada.

Uloga Velikog vojvode u Luksemburgu je čisto protokolarna. Po 33. članku Ustava Veliki vojvoda sam obnaša izvršnu vlast, ali 45. članak kaže da sve njegove odluke mora supotpisati ministar koji za njih preuzima političku odgovornost. U praksi on zapravo poštuje odluke vlade i zastupnika.

(Hina) 

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Marko i Branka Grubnić (Foto: Instagram) Marko i Branka Grubnić (Foto: Instagram) Marko i Branka Grubnić (Foto: Instagram) +0 Marko i Branka Grubnić (Foto: Instagram) Celebrity Grubnić objavio niz fotki na kojima zgodna mama Branka pozira u mini haljinama

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene