KOLUMNA

DRUGA STRANA MEDALJE Je li život u Hollywoodu toliko glamurozan?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ovaj tjedan Leona Paraminski u svojoj kolumni progovora o drugoj strani medalje glumačkog svijeta. Pratila je i dodjelu Oscara i to u društvu glasača Akademije.

Biti glumačka zvijezda u Americi nije mala stvar - tada si zapravo svjetska zvijezda. Ne sanjaju svi glumci o dobivanju Oscara i Hollywoodu bez razloga. U tom slučaju imaš priliku surađivati s najboljima. Najveća razlika američkih glumaca i ostatka glumaca raspoređenih po svijetu je vjerojatno u količini stečenog novca i slave, ali varljiva slava ne znači nužno i talent.

Pogledaj i ovo showbuzz OMG Evo tko je NAJGORE izgledao na crvenom tepihu

Svaka medalja ima dvije strane. Divno je imati sve te privatne avione, kućne pomagače, jahte, tjelohranitelje, ali tada se život pomalo svodi i na zlatni kavez, barem ovdje. Pa tko voli nek izvoli. Nije lako kada ih tisuću obožavatelja čeka i trči za njima. Neki su i agresivni. Paparazzi na svakom ćošku. Ovdje je malo teže biti “slobodan” kao kod nas i postoji enormno jak kult ličnosti. Kod nas te nitko ne šljivi dok se ovdje glumce diže u nebesa, u najmanju ruku kao neka mitska bića. Ovdje su glumci bogovi. Čula sam taj izraz na vise demografskih uzoraka. Ali, glumačke zvijezde ne samo da masno zarađuju, oni donose i profit.

OVDJE pročitajte kako je Leona pozvala beskućnika na večeru.



Netko stvara famu oko sebe bez razloga i zna to raditi jako dobro, netko je zaslužio slavu i priznanja, netko se u tom vrtlogu našao slučajno, stjecajem okolnosti. Iako moram priznati da sam ostala malo iznenađena kako nije tako lako kao kod nas “rodbinski” rješavati stvari. Ovdje neki od slavnih i priznatih umjetnika roditelja (bilo glumci ili redatelji) imaju poteškoća progurati svoju djecu u showbizz. Ponekada slavno prezime može biti i prokletstvo. Naravno ne treba generalizirati, uvijek postoje iznimke.

Ovdje treba znati jako dobro upakirati stvari, što nije lagano. Traži se paket koji uključuje talent, izgled, karizmu i ono najvažnije sreće da netko to prepozna, ali i da u vama vidi potencijalnu zvijezdu koja će donijeti prihod na box officu. Ponekada je naravno u pitanju profit prije talenta. Mase čine čuda.

Oscari su primjer sajma taštine, ali i priznanja za talentirane i radišne. Svi se spremaju za taj vrlo stresan i nekima sudbinski dan. A nekima “više sreće drugi put”! Kada sam bila mala ostajala bi dugo budna i gledala Oscare te zamišljala da sam ja tamo, vježbajući svoj govor. Djeca se ne boje sanjati velike snove. Šteta, nemam pojma što sam sebi govorila u bradu. Sigurno nešto jako pametno.

30 godine kasnije sam počašćena da Oscare gledam u ugodnom društvu glasača Akademije. Moji favoriti su ove godine dobili svoje zlatne kipiće.

OVDJE možete pročitati sve Leonine kolumne.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene