Trump im simpatičan?

HRVATI U AMERICI UOČI IZBORA "Očekuju nas novi ratovi ili potpuno slabljenje Amerike"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Leona Paraminski sa suprugom živi u Kaliforniji. Prokomentirala nam je atmosferu u Americi uoči povijesnih izbora.

Uoči predsjedničkih izbora u SAD-u, glumica Leona Paraminski otkrila nam je svoje dojmove i atmosferu koja trenutno vlada u zemlji. Našu glumicu nisu iznenadila žustra prepucavanja Hillary Clinton i Donalda Trumpa.

Pogledaj i ovo Leona Paraminski i Lana Gojak Bajt - 2 sasvim iskreno Leona Paraminski podijelila je svoju priču o neizvjesnom i valovitom putu do majčinstva

"Nema iznenađenja, čista politička igra, skandali, manipulacija, skupljanje glasova, krajnje očekivano", rekla je Leona. Njena opcija i političar kojeg smatra vrijednim glasova jest Bernie Sanders. "Bernie Sanders dosljedan je političar zadnjih tridesetak godina, pacifist koji ima velike snove i viziju o, nazovimo ga tako, socijalističkom sistemu za Ameriku, smanjenju nejednakosti bogatih i siromašnih, stvaranju davno izgubljene srednje klase, redistribucijom bogatstva, otvaranju poslova, nudio je plan o besplatnom školovanju i brisanju studentskog duga, besplatnom zdravstvenom osiguranju... Kao nezavisnom kandidatu i načinu kako funkcionira politički američki sistem, imao je nažalost male šanse. Po meni je Bernie Sanders jedan od najznačajnijih političara lijeve (nezavisne) opcije u Americi", smatra Paraminski.

Atmosferu u SAD-u ocijenila je podijeljenom. "Podijeljeni su kao i svugdje u svijetu kada dolazi do biranja između lijeve ili desne opcije. Mi živimo u vrlo liberalnom gradu, gdje je većina lijevo orijentirana, dakle pro Hillary, ali uostalom kao i cijela Kalifornija. Iako, ljudima se jako sviđa Trumpova otvorenost i netaktičnost na neki način. Ljudima je dosta establishmenta", otkriva nam glumica. I ove izbore, kao uostalom svake, Paraminski smatra povijesnima. "U ovom slučaju, očekuju nas ili novi ratovi ili potpuno slabljenje Amerike u svijetu. Iako smatram da je jedno sigurno, a to je da će bogati biti još bogatiji, a siromašni još siromašniji", zaključila je Paraminski.

U New Yorku već nekoliko godina živi i Ivica Kovačević, nekad poznati voditelj i novinar. U SAD-u izgradio je privatni biznis, a za Dnevnik Nove TV otkrio je da je atmosfera prilično napeta. "Amerika je podijeljena na pola. Jedni su strogo za Hillary, drugi su strogo za Donalda Trumpa. Neki taj krug ljudi koje ja poznajem, tih jedan posto bogataša, uglavnom su orijentirani prema Trumpu", rekao je Kovačević. Smatra da je tome razlog Hillaryna izborna porezna politika, koja predlaže da se nakon izbora uvede porez za sve one koji zarađuju više od 250 tisuća dolara.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene