tužne vijesti

Bio je jedan od najvećih televizijskih voditelja na svijetu: Legendarni Larry King preminuo je u 88. godini

Legendarni američki televizijski voditelj Larry King preminuo je u 88. godini.

Legendarni američki televizijski voditelj Larry King preminuo je u 88. godini.

Pogledaj i ovo showbuzz turbulentan život Popularni voditelj pred oltar je stao osam puta sa sedam žena, jednu od njih je zaprosio već na prvom spoju

"U dubokoj tuzi javljamo da je naš suosnivač, voditelj i prijatelj Larry King preminuo danas ujutro u 88. godini života u bolnici u Los Angelesu", stoji u službenoj obavijesti na njegovom Twitteru.

King je u karijeri koja se protezala više od 60 godina dobio nekoliko priznanja uključujući i dvije Peabody nagrade i jedan Emmy.

Proteklih godina imao je više zdravstvenih problema. Bolovao je od dijabetesa, imao je nekoliko srčanih udara, te rak pluća. Prije nekoliko tjedana primljen je u bolnicu zbog zaraze koronavirusom.

King je stekao slavu 70-ih sa svojim radijskim programom The Larry King Show, na komercijalnoj radijskoj mreži Mutual Broadcasting System.

Potom je bio domaćin Larry King Livea na CNN-u, između 1985. i 2010. godine, intervjuirajući mnoge goste, uključujući političare, sportaše, te poznate osobe iz industrije zabave.

Gosti su mu bili svi američki predsjednici od 1974., nekadašnji palestinski čelnik Jaser Arafat, ruski predsjednik Vladimir Putin, kao i zvijezde Frank Sinatra, Marlon Brando i Barbra Streisand.

Kao Lawrence Zeiger rođen je u New Yorku, a svoju je novinarsku karijeru započeo nakon što se preselio na Floridu. Počeo je raditi na radiju, a u to vrijeme je ime promijenio u Larry King na prijedlog svog menadžera.

 

Detalje o sprovodu legendarnog voditelja obitelj će objaviti uskoro. Zamolili su sve da poštuju njihovu privatnost u ovim teškim trenucima.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Melania Trump (Foto: AFP) Melania Trump (Foto: AFP) +0 Melania i Donald Trump (Foto: AFP) Zanimljivosti Svoje luksuzno vjenčanje Trump je htio prenositi i na televizijama, a ovako je Melania izgledala na njihov veliki dan

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene