impresivan posao

Od političara do holivudskih zvijezda: Odradio je više od 50.000 intervjua, a zbog karijere je promijenio i svoje ime

Larry King je oduvijek sanjao o karijeri radijskog voditelja, a još kao dječak zaljubio se u taj medij. Tijekom karijere koja je trajala 63 godine odradio je preko 50.000 intervjua.

Legendarni televizijski voditelj Larry King preminuo je u subotu u 88. godini života nakon što se godinama borio sa zdravstvenim problemima.

Pogledaj i ovo showbuzz turbulentan život Popularni voditelj pred oltar je stao osam puta sa sedam žena, jednu od njih je zaprosio već na prvom spoju

Zvali su ga "Muhammadom Alijem intervjua", a tijekom svoje blistave karijere koja se protezala na 63 godine odradio je preko 50.000 intervjua s poznatim osobama. Razgovarao je s predsjednicima te holivudskim i sportskim zvijezdama, a njegov posebni pečat bio je nepogrešiv glas koji su svi voljeli.

Milijuni ljudi diljem svijeta gledali su njegov TV show "Larry King Live" na CNN-u. Još od vremena Richarda Nixona u fotelju preko puta Larryja sjeli su svi američki predsjednici i prve dame. Frank Sinatra je nekoliko puta rekao kako je King imao moć da "razgovor s njim izgleda tako da kameru ni ne primjećujete". Dalai Lama, Eleanor Roosevelt, Bill Gates, Vladimit Putin, Margaret Thatcher, Marlon Brando, Mich Jagger, Michael Jordan, George Clooney, Lady Gaga, Bette Davis, Al Pacino, Monica Lewinsky, Audrey Hepburn i Michael Jackson samo su neka od velikih svjetskih imena koje je legendarni voditelj intervjuirao.

King je rođen kao Lawrence H. Zeiger 19. studenog 1933. godine u New Yorku te je odrastao u obitelji ruskih imigranata. Njegov otac je bio vlasnik restorana, a prije njegova rođenja on i supruga su izgubili prvorođenog sina koji je preminuo malo nakon rođenja. Larryjevo rođenje smatrali su blagoslovom.

Voditelj je često govorio o svom djetinjstvu. "Kada sam imao pet godina, ležao bih u krevetu, gledao sam u radio i htio sam biti tamo, u redakciji", pričao je. Još kao dječak je obožavao odlaziti na utakmice bejzbola te su se prijatelji okupljali oko njega zbog načina na koji je komentirao događanja na terenu. Imao je samo devet godina kada mu je umro otac, a govorio je kasnije kako mu je njegova smrt obilježila život. On, majka i mlađi brat Martin imali su velike probleme s financijama, no uspjeli su se izvući.

King je počeo raditi još u srednjoj školi kako bi zarađivao za svoju obitelj. Pravio se da je radijski voditelj još u to vrijeme te je kriomice ulazio u radijske redakcije, a znao je da je to posao kojim se želi baviti. Nakon što se s obitelji preselio u Miami prijavio se za posao na radiju, a sve ostalo je povijest.

Promijenio je službeno svoje ime, a odmah je postao prava senzacija. Publika je obožavala njegove emisije i njegov glas, a nakon nekoliko godina na radiju, okušao se i kao TV novinar.

Za svoj je rad dobio brojne nagrade, uključujući dvije Peabody nagrade i jedan Emmy. Radio je sve do svoje smrti, a nije se mislio nikada umiroviti. Obožavao je svoj posao, a njega su obožavale njegove kolege, kao i brojni sugovornici s kojima je vodio intervjue.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Melania Trump (Foto: AFP) Melania Trump (Foto: AFP) +0 Melania i Donald Trump (Foto: AFP) Zanimljivosti Svoje luksuzno vjenčanje Trump je htio prenositi i na televizijama, a ovako je Melania izgledala na njihov veliki dan

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene