Poslala važnu poruku

Bila je jedan od naših najtraženijih modela u svijetu, a prolazila je kroz pakao: "Nisam se usudila skinuti u kratke hlačice"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kristina Šalinović progovorila je o proživljenom zlostavljanju od strane bivšeg partnera.

Bivša hrvatska manekenka, a danas vlasnica frizerskog salona u Milanu, 29-godišnja Kristina Šalinović osvrnula se na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama koji je u Hrvatskoj obilježen prije dva dana, i progovorila je o vlastitom mučnom iskustvu zlostavljanja koje je doživjela od bivšeg partnera.

Pogledaj i ovo Kristina Šalinović (Foto: Instagram) Čestitamo! Kristina Šalinović čeka prvo dijete, sretnu je vijest objavila na Instagramu i pokazala trudnički trbuščić

U podužem statusu opisala je svoju priču o proživljenom iskustvu.

"I sama sam u svom životu doživjela nasilje u vezi. No na svu 'sreću', bilo je ono psihičko koje ubije sve ono dobro u tebi! Do tih granica 'ubije' da kad sam bila na listi top 50 najtraženijih svjetskih modela, ja sam imala doslovno nikakvo samopouzdanje. Nisam se usudila ni skinuti u kratke hlačice za vrijeme ljetnih vrućina jer sam imala svakodnevni podsjetnik da zavodim, da imam štapićaste noge, da se oblačim tako da bi nekome ukrala dečka itd. Svakakvih sam se naslušala. Najgore je od svega što su me on i društvo uvjerili da je to normalno! Jer te on želi samo za sebe - zato je takav. Nije on ljubomoran, on samo tako pokazuje ljubav. Ti si kriva što se tako oblačiš jer moraš biti čedna! Samo se određena vrsta ljudi oblači tako vulgarno!
Čini li se to normalno? Meni ne!

Ja sam čak i jedna od sretnica koja je izašla iz takve posesivne veze bez ijedne modrice. No nemaju svi takvu sreću! Zašto? Jer ih zakon ne brani! Jer, eto, njemu je žao pa ćemo mu smanjiti kaznu. Nije znao što radi, popio je, pa je u redu. Eto, malo je samo pokazao kako se osjeća, moglo je i gore. Je li stvarno da još uvijek opravdavamo nasilnike i krivimo žrtve?!? Eto, obukla se tako, pa je zaslužila! Eto, popila je previše, tražila je to! NE ZNAČI NE!! Čak i ako ste u vezi s nekim, NE ZNAČI NE!! Nema isprike/opravdanja za bilo kakav način nasilja!!! Shvatite to!!

A ti, divna dušo moja, ako osjetiš ikakav način zlostavljanja, imaš svako pravo pobjeći! Možeš ti to!! Svi smo uz tebe! Snažna si ti! Samo se ponekad moraš podsjetiti koliko! Budi hrabra! Voljena si!! Divna si!! MOŽEŠ TI TO!!

Slika i modrice napravljene su za kampanju - Duga Zagreb - dom za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja", napisala je Kristina u objavi. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BlackUnicornHair (@kristina_salinovic) on

"Bravo, Kristina", "Tako je, I to NE treba ući u svaku knjigu, rječnik i bilježnicu", "Bravo, Kristina! Upravo pišem rad o seksualnom nasilju i treba nam više ovakvih tekstova podrške, pogotovo nakon preživljenog psihičkog terora. Hvala ti!", poručile su joj i zahvalile pratiteljice.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene