Bili u braku 73 godine

Kraljica Elizabeta brisala suze dok je sama sjedila na sprovodu princa Philipa, potpuno se slomila

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kraljica Elizabeta i princ Philip u braku su bili više od 73 godine, a na posljednjem ispraćaju svog supruga čelnica britanske monarhije potpuno se slomila.

Kraljica Elizabeta II. na sprovodu princa Philipa u kapeli sv. Jurja je sjedila sama, a fotografije na kojima briše suze obišle su čitav svijet u samo nekoliko minuta. Kraljicu su u javnosti fotografirali prvi put nakon vijesti o smrti njezina supruga tek u trenutku kada je dolazila u dvorac Windsor. Izvori bliski njoj istaknuli su kako se dobro drži, no tuga u njezinim očima bila je i više nego očita te se na posljednjem ispraćaju supruga slomila.

Pogledaj i ovo Princ William i Kate Middleton s djecom Georgeom i Charlotte Okupila se obitelj Preslatki princeza Charlotte i princ George pridružili su se baki Elizabeti u teškim trenucima, ona nije uspjela zadržati suze

Mnogi kažu kako je pred kraljicom teško razdoblje, a Philip joj je bio najveći oslonac u životu. Cijeli svoj život posvetio je kruni i svojoj supruzi, a zajedno su prošli uspone i padove, no uvijek su se držali zajedno. Britanski mediji pisali su i kako je smrt princa Philipa najteže razdoblje koje će kraljica ikada morati prebroditi.

S princom Philipom kraljica je bila u braku više od 73 godine, a radi se o jednoj od najljepših ljubavnih priča u modernoj povijesti.

Kraljica je imala tek osam godina kada je upoznala Philipa, no njihova ljubavna priča započela je ipak nekoliko godina kasnije. U svibnju 1937. godine kraljičin otac George VI. postao je kralj, a Elizabeta i Philip svjedočili su njegovoj krunidbi, nakon što je preminuo Elizabetin djed, a njezin ujak abdicirao u prvoj godini kraljevanja. Elizabeta je postala direktna nasljednica krune, no Philipov je život u tom trenutku bio izvan kontrole jer su svi njegovi skrbnici preminuli.

U srpnju 1939. godine Elizabeta i Philip ponovno su se susreli, a to je bio trenutak kada su se zaljubili na prvi pogled. Ona je imala 13 godina, on 18, a nakon susreta počeli su se dopisivati. Za Božić 1943. godine Philip je Elizabeti bio pratnja na obiteljskoj božićnoj proslavi u dvorcu Windsor.

Prošle godine je kraljevski par proslavio veliku, 73. obljetnicu braka, a princ Philip preminuo je prošlog petka u 100. godini života.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Harry i princ William +0 Princ Harry i princ William Celebrity William i Harry susreli se prvi put poslije više od godine dana, nekad bliska braća razdvojena na djedovom sprovodu

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene