Evo što im je poručila

Kraljica Elizabeta u izvanrednom obraćanju britanskom narodu uputila emotivnu poruku

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kraljica Elizabeta snimila je posebnu poruku koju je uputila Britancima u nedjelju navečer zbog pandemije koronavirusa.

Britanska kraljica Elizabeta II. je poruku koju je uputila narodu snimila u dvorcu Windsor, gdje se povukla zbog pandemije koronavirusa skupa sa svojim suprugom princom Philipom. Kako su na početku prijenosa istaknuli na BBC-u, kraljicu je britanska vlada zamolila da narodu uputi govor, jer se radi o nacionalnom prioritetu obzirom na pandemiju koronavirusa.

Pogledaj i ovo Kralj Charles III. - 6 I on je samo čovjek Kralj Charles dobio je čast odraditi nešto zbog čega nije mogao suzdržati suze, njegove fotografije sve su rastužile

Kao i cijeloj državi, ali i svijetu, situacija je osobna i za samu kraljicu, istaknuli su novnari. Kažu kako kraljičini članovi obitelji, ali i prijatelji imaju koronavirus.

"Obraćam vam se u ovom iznimno izazovnom vremenu. Ova pandemija je promijenila čitav naš svijet. Želim zahvaliti svima koji se bore protiv virusa, a posebno djelatnicima britanske zdravstvene organizacije koji su na prvoj liniji. Skupa smo u svemu ovome. Iz cijeloga svijeta dolaze snimke velikih napora brojnih ljudi koje je pogodila ova pandemija", započela je kraljica.

"Ukoliko budemo ujedinjeni i odlučni, prevladat ćemo cijelu ovu situaciju", nastavila je te se prisjetila i svoje sestre Margaret.

"Sestra i ja smo upravo iz dvorca Windsor govorile u vrijeme Drugoga svjetskoga rata i obratile se mnogima koji nisu mogli biti sa svojim voljenima. Sada se ponovno susrećemo s takvom situacijom, ali iz drugačijeg razloga", kaže kraljica.

Dodaje kako ćemo uskoro ponovno biti s prijateljima i obitelji, no zasad se moramo držati pravila koje nam nadređeni daju kako bi nas zaštitili.

"Susrest ćemo se ponovno", zaključila je kraljica Elizabeta na kraju emotivnog govora.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Her Majesty The Queen addresses the UK and Commonwealth in a special broadcast recorded at Windsor Castle. . ‘We should take comfort that while we may have more still to endure, better days will return: we will be with our friends again; we will be with our families again; we will meet again.’ . Watch The Queen’s broadcast in full on our IGTV channel.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Kraljica se rijetko obraća naciji izuzev njezine poruke svakog Božića.

Posljednji put je to učinila 2012. kada je obilježila 60 godina na vlasti. Deset godina ranije, 2002., obratila se naciji nakon smrti njezine majke i zahvalila se Britancima na iskazanoj sućuti.

Isto je učinila na početku Zaljevskog rata 1991., ali njezino najpoznatije obraćanje dogodilo se nakon smrti njezine snahe, princeze Diane u automobilskoj nesreći u Parizu 1997., usred tugovanja cijele zemlje i kritika upućenih kraljevskoj obitelji.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene