Velika tuga

Kraljica Elizabeta oglasila se prvi put nakon smrti princa Philipa, evo kako se oprostila od svoje jedine ljubavi

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kraljica Elizabeta oglasila se na Instagramu nakon smrti svog supruga princa Philipa koji je preminuo u 100. godini.

Kraljica Elizabeta oglasila se prvi put nakon smrti svog supruga, princa Philipa objavivši dirljive riječi koje mu je posvetila na svom službenom Instagram profilu.

Pogledaj i ovo Kraljica Elizabeta i princ Philip Ali bilo je i svađa On je bio jedina konstanta kraljice Elizabete kroz cijeli život, a zaljubili su se kada je ona imala 13 godina, a on 18 godina

94-godišnja kraljica odlučila je objaviti njihov zajednički portret iz 2016. godine i dio citata iz govora koji je bila pripremila povodom njihove zlatne godišnjice braka koju su proslavili 1997. godine.

"Jednostavno, bio je moja snaga i to je ostao tijekom svih ovih godina. Ja i cijela obitelj, ova zemlja, ali i mnoge druge dugujemo mu puno više nego što bi on tražio, dugujemo mu više nego što ćemo ikada znati", piše uz fotografiju.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Na kraljičinoj krunidbi 1953. godine princ joj je dao zakletvu da će biti njezin čovjek tijekom cijelog života, kao i nakon njega.

Njezino Veličanstvo je vijest o suprugovoj smrti potvrdilo i nakon što je u petak točno u podno zastava ispred Buckinghamske palače bila spuštena na pola koplja, nakon čega je ubrzo bila i objavljena ta tužna vijest.

Uz kraljicu je njezin sin princ Charles, kao i prinčevi Andrew i Edward koji su viđeni kako dolaze u Windsor. Lijes s tijelom pokojnog princa Philipa nalazi se trenutačno u privatnoj kapelici Njezina Veličanstva, nakon čega će biti premiješten u obližnu memorijalnu kapelicu gdje će se nalazi sljedećih sedam dana koliko traje nacionalna žalost u Velikoj Britaniji.

Detalje pogreba Buckinghamska palača će objaviti naknadno, a najvjerojatnije će to biti manja, privatna ceremonija zbog ograničenja vezanih uz pandemiju covida-19. Prema najavama, vojvoda od Edinburgha, u skladu s njegovim željama, neće imati državnički pogreb i tijelo mu neće biti izloženo radi odavanja počasti.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Kraljica Elizabeta i princ Philip (Foto: AFP) +0 Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: AFP) Celebrity Otkriveno kako su izgledali posljednji trenuci života princa Philipa i tko je bio uz njega, ali i da mu je ispunjena najveća želja

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Philip (Foto: Profimedia) Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) +0 Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Tragedije žena u prinčevoj obitelji: Sestre su mu ručale s Hitlerom, a majka završila na stravičnom tretmanu u švicarskom sanatoriju

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene