Obitelj je razočarana

Kao da joj je netko zabio nož u leđa: Kraljica je iz medija saznala da se Harry i Meghan povlače

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Princ Harry i Meghan Markle u srijedu su priopćenjem na Instagramu objavili da se odriču kraljevskih dužnosti te da će živjeti na relaciji Velika Britanija - Sjeverna Amerika.

Dan nakon što su princ Harry i Meghan Markle na Instagramu objavili kako se povlače s aktivnih kraljevskih dužnosti i da će živjeti na relaciji između Kanade i Velike Britanije, ne prestaju analize i komentari o njihovoj odluci.

Pogledaj i ovo Meghan Markle i princ Harry Čiji potez je bolji? I Harry i Meghan suočili su se s optužbama za fotošopiranje, evo kako su se oni snašli u svom slučaju

Kako su u izjavi objasnili, odluku su donijeli nakon mjeseci razmišljanja.

''Novu godinu odlučili smo započeti promjenom. Počinjemo utirati put progresivnoj novoj ulozi unutar ove institucije, pa namjeravamo odstupiti s kraljevskih dužnosti koje imamo u kraljevskoj obitelji, ali radit ćemo na tome da budemo financijski neovisni'', objasnili su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” - The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

S naslovnica britanskih medija ''vrište'' naslovi koji ističu da je kraljevska obitelj duboko razočarana njihovom odlukom, da su šokirani, a poneki i potpuno bijesni jer su odluku navodno donijeli bez rasprave s ostatkom obitelji. No unatoč svemu što su im dali i što su im priuštili, spremni su ih podržati.

Izvor blizak obitelji ovaj potez Harryja i Meghan opisao je kao nepošten prema kraljici Elizabeti, koja je o svemu saznala iz medija, točnije iz televizijskih vijesti. O svemu se ranije navodno nisu očitovali ni princu Charlesu, ni princu Williamu. Iz kraljevske obitelji kratko su poručili:

''Rasprave s vojvodom i vojvotkinjom u ranoj su fazi. Razumijemo njihovu želju za odvajanjem, ali to je komplicirana tema za koju će ipak trebati vremena.''

Još jedan od šokiranih poznavatelja kraljevske obitelji rekao je svoje mišljenje o svemu.

''To je posebno nepošteno prema kraljici. Dali su im vjenčanje koje su željeli, kuću koju su željeli, ured koji su htjeli, novac, osoblje, turneje koje su željeli. Sve to vrijeme imali su potporu obitelji. Što još žele?'' pita se anonimni poznavatelj cijele situacije.

Harry i Meghan odluku su donijeli tijekom proteklih šest tjedana kada su boravili u Kanadi. U planu imaju i pokrenuti vlastitu web-stranicu neovisnu od ostatka kraljevske obitelji, koja se osjeća kao da im je netko zabio nož u leđa.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Hana Hadžiavdagić i Tarik Tabaković (Foto: Instagram) Hana Hadžiavdagić i Tarik Tabaković (Foto: PR) Hana Hadžiavdagić i Tarik Tabaković (Foto: Instagram) Hana Hadžiavdagić i Tarik Tabaković (Foto: Goran Perešin) +1 Hana Hadžiavdagić (Foto: Goran Perešin) Celebrity U badiću na snijegu: Hana Hadžiavdagić pokazala razgolićenu guzu i zaključila da je opet najljepša

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene