nitko nije očekivao

Kraljica Elizabeta iznenadila potezom manje od tjedan dana otkako je završila u bolnici i zabrinula mnoge

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kraljica Elizabeta II. se u utorak vratila svojim službenim dužnostima održavši virtualnu audijenciju za veleposlanike akreditirane u Velikoj Britaniji, nakon čega je otkazala posjet Glasgowu.

Manje od tjedan dana nakon liječničke preporuke da se odmara i noći provedene u bolnici, što se uvelike komentiralo u medijima, kraljica Elizabeta II. se u utorak vratila svojim službenim dužnostima održavši virtualnu audijenciju za veleposlanike akreditirane u Velikoj Britaniji.

Pogledaj i ovo Princ Harry i Meghan Markle Sve oštriji prema njima Princ Harry i Meghan Markle suočili se s neočekivanim potezom s dvora, kraljica Elizabeta je to čak zaustavila, ali sad im nije bilo spasa

Iz Windsorskog dvorca, četrdesetak kilometara od Londona, gdje je sada njezina glavna rezidencija, kraljica je video vezom razgovarala s veleposlanikom Južne Koreje, Gunn Kimom i Švicarske, Markusom Leitnerom, primajući njihove vjerodajnice, priopćila je Buckinghamska palača.

Kraljica kojoj je 95 godina, pojavila se nasmiješena, u žutoj opravi, pred svojim gostima koji su bili u Buckinghamu, u središtu Londona.

To je njezino prvo javno pojavljivanje od 19. listopada i od otkazivanja puta u Sjevernu Irsku dan poslije, pošto su joj liječnici preporučili odmor.

Kraljica je noć sa srijede na četvrtak prošlog tjedna provela u bolnici, službeno radi "preventivnih" pregleda.

Činjenica da je Buckingham tek kasno izvijestio o toj hospitalizaciji, prvoj kraljičinoj od 2013., potaknula je upite i kritike o nedostatnoj transparentnosti palače.

Britanska vladarica trebala je sudjelovati na UN-ovoj konferenciji o klimi COP26 početkom idućeg tjedna u Glasgowu, u Škotskoj, no kraljica je objavila kako se na toj konferenciji ipak neće pojaviti.

"Kraljici je savjetovano da se odmara i ona obavlja lagane dužnosti u dvorcu Windsor. Njezino Veličanstvo je sa žaljenjem odlučilo da neće otputovati u Glasgow na COP26 u ponedjeljak 1. studenoga", objavila je palača u priopćenju.

"Njezino Veličanstvo razočarano je što neće nazočiti primanju, ali obratit će se okupljenim predstavnicima putem snimljene video poruke", dodala je palača.

(Hina)

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Petar Grašo i Tonči Huljić Petar Grašo - 1 Petar Grašo +0 Petar Grašo Celebrity Danijela Martinović iznenadila potezom prema Hani Huljić, a napravila je i nešto što Grašo još nije

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene