sve prema protokolu

Zna se koliko će trajati službeno razdoblje tugovanja kraljice za mužem, u tom periodu neće obavljati nikakve dužnosti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Kraljica Elizabeta II. bi trebala tugovati osam dana za svojim mužem, princem Philipom, a očekuje se da će se sljedećih dana i obratiti naciji ako će biti spremna za to nakon ovog teškog gubitka za nju.

Očekuje se da će kraljica Elizabeta II. ući u osmodnevno razdoblje žalovanja nakon što je preminuo njezin suprug, princ Philip. 

Pogledaj i ovo showbuzz Mudar potez Kraljica Elizabeta izdala poseban zahtjev za ispraćaj muža Philipa, tiče se Williama i Harryja, a neki kažu da to znači samo jedno

U tom periodu neće biti obavljanja ikakvih dužnosti, neće se zahtijevati Kraljevski pristanak za zakone i pauzirat će se svi državni poslovi. 

Nakon tih osam dana očekuje se da će daljnje razdoblje kraljevskog tugovanja trajati 30 dana. Službenici Buckinghamske palače sada pripremaju ceremoniju za sprovod na imanju Frogmore Gardens uz dvorac Windsor. Poštovat će se sve Philipove želje i održati i vojna povorka, a sve to trebaju dozvole zbog situacije s koronavirusom. 

Očekuje se da se lijes s tijelom vojvode od Edinburgha u nekom trenutku sljedećih dana premjesti u Kraljevsku kapelu u Palači sv. Jamesa u Londonu. To je mjesto i gdje je princeza Diana bila nekoliko dana prije svog pogreba 1997. Javnosti neće biti dopušteno vidjeti tijelo. 

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Philip (Foto: Profimedia) Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) +0 Princ Philip (Foto: Profimedia) Celebrity Princ Philip inzistirao je na jednoj stvari kad je njegov sprovod u pitanju, kraljica bi se trebala uskoro obratiti naciji

Većina britanskih monarha je pokopano u Westminsterskoj opatiji i kapelici sv. Georgea, no kraljcia Viktorija i princ Albert su u mauzoleju u Frogmore Gardens. 

Zbog smrti princa Philipa zastave će u cijeloj Velikoj Britaniji biti spuštene na pola koplja, no on neće imati državni pogreb. Lord Chamberlain, najviši časnik kraljevskog kućanstva će se pobrinuti da se sve oko sprovoda napravi prema protokolu. 

Očekuje se i da će se kraljica Elizabeta tijekom sljedećih dana obratiti naciji na televiziji, iako to ovisi o tome kako će osjećati. Uobičajeno bi se održale probe s topovskim kolima i povorkom idućeg tjedna na ulicama Londona i pokraj dvorca Windsor, no zbog koronavirusa to sad nije izgledno. 

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: AFP) Kraljica Elizabeta i princ Philip (Foto: AFP) Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) +0 Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Celebrity Suprug kraljice Elizabete, princ Philip, preminuo je u 100. godini, vijest potvrdila Buckinghamska palača

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene