Na 40. obljetnicu

Veliko priznanje: Predsjednica uručila Povelju Republike Hrvatske legendarnom rock-sastavu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u utorak Povelju Republike Hrvatske zagrebačkom rock-sastavu Prljavom kazalištu u povodu 40. obljetnice uspješne glazbene karijere.

"Dodjeljujem vam povelju Republike Hrvatske za izniman doprinos u promicanje domoljublja, vašeg humanitarnog djelovanja te ugleda rock-glazbe u povodu vaše 40. obljetnice", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Pogledaj i ovo Kolinda Grabar-Kitarović - 3 Svi su je zaustavljali Bivša predsjednica slobodnu subotu nije propustila provesti na špici, a radila je nešto u čemu najviše uživa!

Istaknula je da je Prljavo kazalište stvaralo i izvodilo skladbe koje su ostale dio naših osobnih ljubavi i boli, proslava i tugovanja, a posebno posveta majci koja se, kako je rekla, iz okvira tihog opraštanja prelila u gotovo nacionalnu budnicu.

"Niste se bojali dodirnuti i teške ožiljke naše prošlosti kao što ste uvijek bili kritični prema svakodnevici", rekla je hrvatska Predsjednica i dodala da je u oproštaju s onima koji su za Hrvatsku dali život bila i tuga stihova Prljavog kazališta "sa suzama koje smo za njih isplakali".

U ime Prljavog kazališta na Povelji Republike Hrvatske zahvalio je pjevač
Mladen Bodalec, koji je istaknuo kako je to veliko priznanje te da ne zahvaljuje samo u ime benda, nego i u ime tisuću rokera koji, kako je rekao, traže svoje mjesto pod suncem, a nije im lako u konkurenciji s ozbiljnijim oblicima glazbe.

(Hina)

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Natalia Barulich (Foto: Instagram) Natalia Barulich (Foto: Instagram) Natalia Barulich (Foto: Instagram) Natalia Barulich (Foto: Instagram) +6 Natalia Barulich i Maluma (Foto: Instagram) Celebrity Ne mogu se više kriti: Neymar ljubi predivnu Hrvaticu koja je dosad bila u vezi sa slavnim pjevačem?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene