tragičan kraj

Bila je glazbena heroina naših prostora kojoj su se mnogi divili, a preminula je sama i kao beskućnica

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Margita Stefanović Magi preminula je 18. rujna 2002. godine u beogradskoj Infektivnoj klinici.

Klavijaturistica grupe Ekaterina Velika, Margita Stefanović Magi, po mnogima je jedina rock heroina s naših prostora, a ova slavna glazbenica preminula je prije 18 godina. Imala je samo 43.

Rođena je u Beogradu kao jedino dijete u obitelji kazališnog i TV redatelja Slavoljuba Stefanovića-Ravasija. Glazbom se počela baviti kao djevojčica, a pohađala je i glazbenu školu. Unatoč činjenici što je dobila ponudu za nastavak studija, upisala je arhitekturu te je briljirala u svom poslu nakon fakulteta. Istodobno je bila i jedna od najtalentiranijih klasičnih pijanistica svoga vremena u Beogradu.

Prekretnica u njezinoj karijeri je bio odlazak na koncert tek osnovanog benda Milana Mladenovića Katarina II. Nešto kasnije upoznala je članove benda Električni orgazam te keoz druženje s njima i Milana Mladenovića, koji je bio fasciniran njezinim talentom. Pozvao ju je da se pridruži bendu, a ostalo je povijest. Godine 1985. su promijenili ime benda u EKV, a Magi je u isto vrijeme skladala glazbu za kazalište i TV. S Ekaterinom Velikom je svirala sve do smrti Milana Mladenovića, a i nakon toga se nastavila baviti glazbom.

Tijekom čitave se karijere borila s ovisnošću, od koje nije uspjela pobjeći. Sve je eskaliralo nakon što joj je preminuo otac.

Pred kraj života se preselila u napuštenu garažu u predgrađu Beograda, gdje je živjela usamljena i zaboravljena od svih. Postala je brzo nakon toga beskućnica te je završila u tamošnjem prihvatilištu. Preminula je 18. rujna 2002. godine u beogradskoj Infektivnoj klinici, a iza sebe je ostavila neizbrisiv trag na glazbenoj sceni ovih prostora.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene