otac desetero djece

Dubrovnikom prošetao moćnik koji je izgradio carstvo od 2 milijarde dolara, a 15.000 umjetnina čuva u muzeju

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Faisal bin Qassim Al-Thani stigao je u Dubrovnik, a katarski šeik koji je poslovno carstvo počeo graditi sa 16 godina danas je "težak" preko dvije milijarde dolara.

Katarski šeik Faisal bin Qassim Al-Thani (73) stigao je u Dubrovnik, a fotografi su ga uhvatili u šetnji Stradunom. Šeik je bio u društvu svoje delegacije, a dogovoren mu je i sastanak s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem.

Pogledaj i ovo Tripti Dimri i Vicky Kaushal Velike zvijezde Prepustili se nježnostima i poljupcima na ulicama Dubrovnika, prolaznici ih malo u čudu gledali, ali njih to nije omelo

Faisal bin Qassim Al-Thani je čelnik jedne od najvećih katarskih konglomeracija, Al Faisal Holdinga, koju je utemeljio još 1964. godine. Posjeduje više od 20 hotela diljem svijeta, uključujući i one u Washingtonu, Miamiju i Londonu. Bavi se između ostalog prodajom medicinske opreme te farmaceutskih proizvoda.

Kada je imao 16 godina počeo je prodavati dijelove automobila te je tako krenuo u poduzetništvo. Svoje carstvo je iz godine u godinu povećavao, a danas je "težak" oko 2,2 milijarde dolara.

Al-Thani je daljnji rođak katarske kraljevske obitelji. Oduvijek je brinuo i o kulturnoj baštini svoje države, a veliki je kolekcionar umjetnina. Muzej u Dohi ima preko 15.000 njegovih izložaka, između kojih su unikatni automobili, antičke kovanice i slike. Šeik je inače u sretnom braku, no njegova supruga i desetero djece žive daleko od očiju javnosti.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Woody Harrelson (Foto: Twitter) Woody Harrelson (Foto: AFP) Woody Harrelson (Foto: AFP) +0 Woody Harrelson (Foto: Profimedia) Zanimljivosti Kao dijete je saznao da mu je otac plaćeni ubojica, a svoju suprugu je varao s nizom žena i vodio razuzdan život

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene