Teški počeci

Proslavile su ga vruće hlačice i brkovi bez kojih je neprepoznatljiv, obožavatelji su im čak posvetili i stranicu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tom Selleck radio je kao muški model prije nego što se proslavio, a zbog kašnjenja snimanja serije "Magnum P. I." radio je kao majstor da bi zaradio za život.

Glumac Tom Selleck (75) proslavio se početkom 80-ih kao privatni detektiv u seriji "Magnum, P.I.", a tada i kasnije tijekom karijere brkovi su postali njegov zaštitni znak. 

Pogledaj i ovo Matthew Perry Neki su bili na rubu suza Pogledajte najemotivniji trenutak s dodjele Emmyja, evo kako su se kolege oprostile od Matthewa Perryja: "Nisam bio spreman za ovo"

Osim muževnim ukrasom na licu Tom je u akcijskoj drami privlačio pozornost i vrućim hlačicama koje je njegov lik Magnum često nosio. Krajem 80-ih Selleck je zaigrao i u hit-komediji "Tri muškarca i beba", koja je ostvarila zaradu u kinima od 240 milijuna dolara, dok je u nju uloženo 15 milijuna dolara. 

Film je nasmijao publiku diljem svijeta radnjom koja prati tri muškarca, cimera koji pred vratima stana pronađu bebu. Naime, bivša djevojka jednog od njih im je ostavila dijete, a oni doživljavaju urnebesne zgode i nezgode s njim. 

Glumac je poznat mlađim generacijama po ulozi doktora Richarda Burkea, starijeg dečka Monice u kultnoj seriji "Prijatelji". Posljednjih godina igra u televizijskoj drami "Plava krv" policijskog povjerenika Franka Reagana. 

Selleck je napustio fakultet kako bi ganjao glumačku karijeru, a da bi platio račune dok ne dobije prve angažmane, radio je kao maneken. Bio je tek nekoliko koraka do diplome kada je potpisao ugovor s filmskom tvrtkom 20th Century Fox i odlučio prekinuti školovanje. 

Jedno od prvih Tomovih pojavljivanja na televiziji bilo je u kvizu "The Dating Game" 1965., a bio je u njemu i dvije godine kasnije. Oba puta je izgubio. 

Većina ljudi kada pomisli na ovoga glumca, sjeti se njegovih brkova, a oni čaku imaju i svoju stranicu na Facebook koliko su slavni. Prati ih nešto manje od 40.000 ljudi, a istaknuti su kao javna ličnost. U trenucima kada je Selleck znao obrijati brkove njegovi obožavatelji komentirali su da je neprepoznatljiv i da to jednostavno nije to. 

Tom se proslavio tek s 35 godina u seriji "Magnum P.I.", no na početku je bilo problema. Naime, stigao je na Havaje spreman za snimanje, no ono je bilo odgođeno na šest mjeseci zbog štrajka glumaca. Selleck je već unajmio stan i potpisao ugovor za njega, pa je radio kao majstor dok nije počelo snimanje kako bi financijski izdržao to razdoblje. 

Njegova snalažljivost i neodustajanje isplatilo se jer mu je uloga Magnuma donijela svjetsku slavu. Prije njega glumio je u čak šest pilot-verzija serija koje su propale.

Tom je imao još jednu priliku za veliku ulogu, no morao ju je propustiti. Naime, producenti su mu nudili ulogu Indiane Jonesa u filmu "Otimači izgubljenog kovčega", koju je na kraju utjelovio Harrison Ford. Selleck je morao odbiti ulogu jer ga je CBS prisilio na to rekavši da bi se to kosilo s njegovim ugovorom za seriju "Magnum P. I.".

Glumac je to otkrio 2014., a njegova propuštena prilika pokazala se kao velika greška jer je prvi dio o pustolovinama arheologa Indiane Jonesa zaradio 389 milijuna dolara, dok mu je budžet bio tek 20 milijuna dolara. Usto, na njemu je radio redatelj Steven Spielberg, peterestruki oskarovac. 

Tom je veliki ljubitelj životinja i u jednom trenutku imao je pet pasa. Psa je imao i njegov lik u filmskom serijalu snimljenom prema knjizi o detektivu Jesseju Stoneu. Iako jede meso, Selleck nikada ne ubija životinje na svom ranču, a jednom je prilikom ispričao kako je dao kremirati kravu sa svog imanja kako bi imao njezin pepeo kraj sebe. 

Glumac je poznat i po odbojnosti prema tehnologiji. Naime, rekao je kako rijetko šalje SMS-ove i da nikada nije koristio e-mail, a nema ni društvene mreže. 

Tijekom svoje duge karijere glumac nije bio povezivan sa skandalima i uvijek je bio posvećen obitelji. Ženio se dva puta, a prva supruga bila mu je manekenka Jacqueline Ray. Razveli su se 1982. nakon 11 godina braka. Bivši supružnici imaju sina Kevina (54), koji se bavi glumom. 

Tomova je druga supruga glumica Jillie Mack (62), a zaljubio se u nju kada ju je vidio u londonskom kazalištu u mjuziklu "Mačke". Vjenčali su se 1987. i imaju kćer Hannu (31), koja se bavi uzgojem konja. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene