Važna uloga majke

TEŽAK USPON TURSKOG GLUMCA 'Nisam imao prijatelje, nisam vjerovao ljudima'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Junus Emre Jildirimer, Šinasi iz popularne TV serije Pitanje časti otkrio je neke javnosti nepoznate stvari.

Junus Emre Jildirimer tijekom intervjua otkrio je neke pojedinosti koje nisu poznate javnosti. Naglasio je da između njega i lika Šinasija, kojega glumi u popularnoj TV seriji Pitanje časti, koju gledatelji imaju priliku gledati na Novoj TV od ponedjeljka do petka, postoje brojne sličnosti. I on je po dolasku u Istanbul nekoliko godina živio u četvrti Fatih i studirao na glazbenoj akademiji.

Pogledaj i ovo Sabina Tandara Knezović prestižna nagrada Sabina Tandara Knezović dobitnica je Večernjakove ruže u kategoriji TV osoba godine: ''Hvala mojoj Novoj TV koja je iza mene''

Kako to da ste se odlučili baviti glumom?

Jetkin Dikindžiler došao je u Dijarbakir i glumio u predstavi. Očarano sam gledao tog velikog čovjeka na pozornici. Već onda gluma mi se činila kao lijep poziv, ali život me odveo u drugome smjeru. U srednjoj školi igrao sam košarku, ali nitko me nije pozvao na probu u Istanbul, jer rijetko tko odlazi tako daleko na istok. Nije bilo previše prilika. Majka je razlog zbog kojeg sam se počeo baviti glumom. Nagovorila me da se priključim novoj kazališnoj družini naše općine u Istanbulu.

KOD NAS JE VAŽNO ODRŽATI RIJEČ

Vaša majka je s istoka zemlje, a ipak vas je potaknula da se počnete baviti glumom. Mogla je, recimo, tražiti da postanete liječnik ili inženjer.

Moja majka završila je samo osnovnu školu, ali puno toga zna. Ona izvrsno govori turski i pomogla mi je da i sam počnem govoriti bolje turski. Budući da imamo arapske korijene, u našoj se kući govore i arapski i turski jezik. Moja majka je vrlo zanimljiva osoba. Neprestano nas je upozoravala da moramo paziti kako se izražavamo. Prijatelji bi se uvijek ljutili zbog toga, a majka bi se ljutila kad bih kod kuće govorio uličnim jezikom. Uvijek je tvrdila da se moram uklopiti, inače neću moći naći prijatelje.

Opoznajte bolje i Sedu Turkmen, koja u seriji glumi šašavu Fahrije.

Jeste li po dolasku u Istanbul doživjeli šok?

Prvih nekoliko godina nisam imao prijatelja jer nisam vjerovao ljudima. I sad ih nemam previše. U našemu društvu nečija riječ važnija je od svega. U Istanbulu sam upoznao i one koji ne drže do svoje riječi. K tome, vidim da je ovdje novac vrlo važan i da ljudi ovdje puno razgovaraju o njemu. Kod nas se nikad ne razgovara o novcu. Novac imamo kako bismo ga trošili.

Nije važno tko si, važan je prestiž i koliko zarađuješ.

Naše djetinjstvo bilo je drukčije. Družili smo se bez obzira na to je li netko bio iz bogate ili siromašne obitelji. Tijekom prvih nekoliko godina u Istanbulu, stekao sam samo dva prijatelja. Družili smo se i odlazili na piknike, ali naša prijateljstva nisu bila toliko bliska. I moj život se promijenio.

Upoznajte i druge glumce iz popularne serije.

OVDJE možete pogledati 'Pitanje časti'

Želite još više sadržaja današnje epizode, to možete učiniti OVDJE.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene