potez za pamćenje!

Dugo je skrivala da voli žene, a onda je sve šokirala javnim priznanjem i ubrzo se udala za današnju suprugu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jodie Foster s bivšom dugogodišnjom partnericom Cydney Bernard je posvojila sinove Kita i Charlesa, a 2014. se vjenčala s fotografkinjom i redateljicom Alexandrom Hedison.

Jodie Foster je tek 2013. na dodjeli Zlatnih globusa javno priznala svoju seksualnu orijentaciju, a već sljedeće godine se udala za fotografkinju i redateljicu Alexandru Hedison (51). 

Pogledaj i ovo Jodie Foster i Alexandra Hedison Dugo ih nije bilo Godinama nitko nije znao da voli žene, a nakon javnog priznanja za jednu se i brzo udala!

58-godišnja glumica viđena je u ponedjeljak u društvu supruge tijekom šetnje Los Angelesom. Jodie i Alexandra su bile u ležernom izdanju i nosile sunčane naočale pa ih je obje bilo teško prepoznati. Foster je, dok je hodala, u ruci nosila zdravi smoothie. 

Jodie i Alexandra su se vjenčale 2014. nakon samo godinu dana veze. Zanimljivo je da je fotografkinja prije glumice ljubila komičarku i voditeljicu Ellen DeGeneres. 

Glumica, koja je najpoznatija je po ulozi u kultnom trileru "Kad jaganjci utihnu", 2013. je učinila hrabri potez priznavši javno da je lezbijka, iako su to već svi znali u Hollywoodu i šire. 

"Večeras imam jednu izjavu zbog koje sam nervozna. Ja sam… sama", isprva se našalila Jodie. No onda je rekla ono što je javnost znala, a ona je ranije odbijala izjasniti se o tome. To je svoje pravilo prekršila kada je primajući nagradu za životno djelo Cecil B. DeMille zahvalila na svemu svojoj bivšoj dugogodišnjoj partnerici Cydney Bernard.

S njom je usvojila sinove Kita (19) i Charlesa (22), no njihova je veza nakon nekoliko godina pukla.

Inače, Jodieno pravo ime je Alicia Christian Foster, a rodila se kao najmlađe od četvoro djece filmske producentice Evelyn Brandy Foster i zračnog pukovnika Luciusa Fishera Fostera III. Glumičin otac je bio iz bogate obitelji, a napustio je njenu majku, dvije sestre i brata nekoliko mjeseci prije nego što se Jodie rodila. Zbog toga ona s njim nikad nije uspostavila normalan odnos.

Majka se sama brinula za Jodie i njene sestre i brata, a poslala je glumicu u međunarodnu cijenjenu školu "Lycée français de Los Angeles" koju je ona završila kao najbolja u svojoj generaciji. Nakon toga je upisala studij književnosti na Sveučilištu Yale na kojem je ostvarila zavidni uspjeh.

Jodi često svrstavaju u najpametnije slavne ličnosti s kvocijentom inteligencije 132, a u svijet glume je zakoračila sa samo tri godine kada se pojavila u televizijskoj reklami i ostvarila je više od 50 uloga. Debitantsku ulogu je ostvarila 1968. u seriji "Mayberry R.F.D.".

Javnost najviše pamti Foster po ulozi agentice Clarice u filmu "Kad jaganjci utihnu" koja joj je donijela Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice. Iako je osvojila prestižnu nagradu, Jodie nije bila prvi izbor za taj triler. Naime, redatelj Jonathan Demme htio je Michelle Pfeiffer, no ona je odbila zaigrati u tom filmu jer joj se činio premračan i nije se ugodno osjećala kada je saznala o čemu se radi. Deeme ni nakon toga nije htio Foster objasnivši da mu smeta njezin bostonski naglasak koji je zamijetio u filmu "Optužena", za koji je 1989. dobila Oscar. No glumica je bila uporna i susrela se s njime dvaput i razuvjerila ga na audiciji da je odlična opcija.

Jodie ne voli baš govoriti o privatnom životu, a svojedobno je otkrila neke zastrašujuće detalje iz tinejdžerskih dana.

"Imala sam samo 14 godina. Četrnaest! Producent me je pozvao u kuću njegovog prijatelja da tamo provedemo vikend. Naravno, otišla sam tamo s mamom. I kada je mama u jednom trenutku izašla obaviti nešto u gradu, taj tip je rekao da skinem jaknu i okrenem se k njemu, da pogleda moje tijelo. I znate li šta se poslije toga dogodilo? Sve sam ispričala mom agentu, koji je otišao u kancelariju tog producenta i bez riječi ga udario šakom u lice i nokautirao ga", ispričala je glumica.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene