već dugo je na sceni

Uloga u filmu o Srebrenici donijela joj je veliko priznanje, a evo tko je srpska glumica koja je proglašena najboljom u Europi

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jasna Đuričić proglašena je najboljom glumicom u Europi, a u glumi je već dugi niz godina. Ostvarila je brojne filmske, kazališne i televizijske uloge.

Srpska glumica Jasna Đuričić utjelovila je glavnu ulogu u filmu "Quo Vadis, Aida?", koji je ovoga vikenda odnio glavne nagrade na 34. dodjeli Europskih filmskih nagrada u Berlinu. Đuričić je proglašena najboljom europskom glumicom, a kada je primila nagradu zahvalila se svojoj obitelji, prijateljima te redateljici Jasmili Žbanić.

Pogledaj i ovo Lepa Brena - 2 biografski težak element Lepa Brena u Zagrebu gledala predstavu o sebi: ''Uvijek je veoma emotivno, uvijek se slomim i krenu mi suze''

"Sada imam dokaz da sam evropska glumica. Hvala Akademiji. Prvo želim zahvaliti ekipi ‘Quo vadis, Adia?’. Vi ste najbolja ekipa, uvijek ćete mi ostati u srcu", rekla je Đuričić. N1.ba prenosi i što je poručila redateljici.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jasna Đuričić (@jasnadjuricic)

"Dali ste mi nešto, dali ste mi priliku i prostor da konačno kažem sve što mislim, osjećam o ratovima u bivšoj Jugoslaviji. Jasmila, hvala ti što si zakoračila tamo gdje se niko drugi nije usudio otići. Ovo je nagrada posvećena svim žrtvama i majkama", istaknula je.

Jasna Đuričić inače je rođena u Rumi 1966. godine, a Akademiju umjetnosti je završila u Novom Sadu. Bila je stalna članica Srpskog narodnog kazališta u Novom Sadu od 1990. godine, a upravo ondje je bila i prvakinja drame.

Tijekom karijere ostvatila je brojne kazališne, filmske i TV uloge, a uloga Aide ostat će posebno zapamćena. Osim što glumi, radi i kao profesorica na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. Dobila je brojne nagrade za svoj rad.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Kim Cattrall (Foto: Getty Images) Kim Cattrall (Foto: Profimedia) Kim Cattrall (Foto: AFP) Kim Cattrall (FOTO: Getty) - 3 +1 Kim Cattrall (FOTO: Getty) - 2 Celebrity Fanovi bijesni što se Samantha nije pridružila ostatku ekipe serije "Seks i grad", a evo kako je ona na sve reagirala!

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Michelle Pfeiffer (Foto: Profimedia) Michelle Pfeiffer (Foto: Instagram) Michelle Pfeiffer (Foto: Instagram) Michelle Pfeiffer (Foto: Profimedia) +4 Michelle Pfeiffer (Foto: Profimedia) Nekad i sad Prije skoro 40 godina proglasili su je jednom od najljepših na svijetu, a čini se kako ova ljepotica uopće ne stari

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene