emotivni oproštaj

Plenković i Jandroković izrazili sućut obitelji Žarka Potočnjaka: "Sjećat ćemo ga se s divljenjem i poštovanjem''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Predsjednik Hrvatskoga sabora izrazio je sućut obitelji Žarka Potočnjaka, a istaknuo je da će ga se s divljenjem i poštovanjem sjećati svi koji su uživali u njegovim jedinstvenim nastupima.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u sućuti obitelji hrvatskoga kazališnog, televizijskog i filmskog glumca Žarka Potočnjaka istaknuo je da će ga se s divljenjem i poštovanjem sjećati svi koji su uživali u njegovim jedinstvenim nastupima.

Pogledaj i ovo Gordan Jandroković Iznenadio ju je skroz! Gordan Jandroković snimljen u izlasku sa suprugom, ljubav im se dogodila na prvi pogled i mislili su da će kratko potrajati, ali...

"Gospodina Potočnjaka pamtit ćemo kao jednog od najdugovječnijih hrvatskih kazališnih, televizijskih i filmskih glumaca te najomiljenijih lica s pozornice i ekrana. Svoj vrhunski glumački talent dokazao je u brojnim predstavama sa zapaženim ulogama, posebice u Glumačkoj družini Histrion kojoj je bio i suutemeljitelj. Značajan pečat karijeri svakako mu je dala i titula dramskog prvaka u Hrvatskom narodnom kazalištu", istaknuo je predsjednik Sabora.

Hrvatska publika, dodao je, ostala je bez legendarnog glumca koji je oživotvorio raznovrsne uloge u velikom broju igranih filmova, televizijskih projekata, drama i serija. Kao vrsnog interpretatora komičnih i tragikomičnih uloga, pratili smo ga kroz jubilarnih pedeset godina karijere, tijekom koje je zasluženo primio mnogobrojne nagrade za svoj rad.

"S divljenjem i poštovanjem ćemo ga se sjećati svi mi koji smo uživali u njegovim jedinstvenim nastupima", istaknuo je Jandroković izrazivši sućut obitelji Žarka Potočnjaka.

Plenković: Potočnjakova glumačka desetljeća bit će upisana u kulturnu povjesnicu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u četvrtak izraze sućuti obitelji Žarka Potočnjaka u povodu smrti istaknutog kazališnog i filmskog umjetnika te naglasio kako će Potočnjakovih pet glumačkih desetljeća biti upisana u hrvatsku kulturnu povjesnicu.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti gospodina Žarka Potočnjaka, istaknutog kazališnog i filmskog umjetnika.

Njegovih pet desetljeća u hrvatskom glumištu, deseci uloga u igranim filmovima i televizijskim serijama ostat će trajno zabilježeni u sjećanjima ljubitelja kazališne i filmske umjetnosti te upisani u hrvatsku kulturnu povjesnicu.

Bogato glumačko stvaralaštvo potvrdio je brojnim nagradama, a kao vrhunski pedagog odgojio je naraštaje hrvatskih glumaca kojima će ostati uzor i nadahnuće", napisao je premijer uputivši obitelji Žarka Potočnjaka, u ime Vlade i osobno, izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja.

(Hina)

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Žarko Potočnjak - 2 +0 Žarko Potočnjak - 1 Celebrity Žarko Potočnjak preminuo u 76. godini, legendarni glumac bio je omiljeno lice brojnih filmova i serija

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Žarko Potočnjak - 2 Celebrity Emotivne poruke za oproštaj od neponovljivog Žarka Potočnjaka: "Svijet više nije isti..."

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene