Dnevnik Ivane Nanut

'Koristi zaista malo šminke, ako se i operirala, ja to ne vidim'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U svojoj prvoj kolumni Ivana Nanut progovara o intervjuima koje je odradila sa zvijezdama filmova o Bridget Jones. Otkriva vam kakvi su zapravo Renee Zellweger i Patrick Dempsey...

Filmovi o Bridget Jones dosad su zaradili više od 600 milijuna dolara diljem svijeta! Potraga za glumicom koja će utjeloviti Bridget, ženu u vječnoj potrazi za THE muškarcem, započela je prije 18 godina i trajala pune dvije godine. Na audiciji su bile Helena Bonham Carter, Cate Blanchett, Emily Watson, Rachel Weisz, Cameron Diaz... Toni Collette ih je odbila zbog drugog angažmana (pitam se žali li), dok je Kate Winslet u to vrijeme bila premlada. Ostalo je povijest. Ne samo da je Renee za prvi film o Bridget nominirana za nagradu Oscar već je i uloga gospodina Darcyja Colinu Firthu donijela svjetsku slavu.

Pogledaj i ovo Renee Zellweger za ''Bridget Jones'' - 1 Kultna priča Feel good film idealan za cijelu godinu, a pogotovo za one trenutke kad se želite istinski nasmijati

Posljednjih šest godina Zellweger je odlučila pauzirati, barem što se glume tiče. Bavila se učenjem i pisanjem scenarija. Nakon što se prije dvije godine pojavila na nekom eventu, mediji, kolege i ostali dežurni moralisti danima su nagađali što je sve operirala na licu.

Danas, pri promociji novog filma o Bridget Jones, većini je i dalje to jedina preokupacija. Sjedeći na metar od nje, odgovorno tvrdim da Renee koristi zaista malo šminke, ne mari previše za to što nosi, smije se zatvorenim očima, što je bio njezin zaštitni znak. Dakle, ako se i operirala, ja to ne vidim, a i da je, nevažno. I u trećoj Bridget je odlična, duhovita, ona stara dobra 'like I care' Bridget. Iako je rodom iz Texasa, još jednom je super skinula britanski naglasak.

Intervjui s glumcima iz filma 'Drugo stanje Bridget Jones' odvijali su se u Londonu, u fensi šmensi hotelu u kojem, dok čekate svojih pet minuta s glumcima, oko vas cijelo vrijeme, nečujno i nevidljivo, hodaju konobari i pospremaju ili iznose zdrave sokove, kave, kroasane, sendviče. Smetaju ti, proviruju iza zavjese, a novinari kao novinari, cijelo vrijeme brbljaju na telefon, glasno i važno, naravno, svatko na svojem jeziku, pokušavajući se nadglasati.



Premjestim se u hodnik da saberem misli, no konobari me nađu, pitaju me svakih nekoliko minuta želim li nešto popiti, iako već pijem čaj od mente. Ja im kažem da bi bilo dobro da imam stol za odložiti čaj. Nisu prošle ni dvije minute, evo mi stola. U hodniku je i novinarka koja je došla na intervju s bebom i frendicom koja joj čuva bebu. Dok je beba spavala, sve je bilo dobro, a kad se probudila, zemlja se zatresla, anđeli su proplakali.

Renée Zellweger i Patrick Dempsey izašli su iz lifta u kojem postoji trosjed da se odmoriš, i kojim, naravno, ručno upravlja liftboy. Bili su u pratnji nekolicine ljudi, prpošni, jako dobre volje. Pozdravili su me, kao, znamo se sto godina, onaj 'Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii' u trajanju od nekoliko sekundi. Uputili su se, naravno, u krivom smjeru jer oni ne znaju kamo idu, njih se vodi, doslovno. Pratnja ih je okrenula na drugu stranu, prema sobi gdje su kamere već bile spremne. Intervjui mogu početi.

Često se dogodi da, čekajući svoj red za intervju, protratiš u hotelu cijeli dan jer glumci bi stalno šetali, popušili cigaretu, otišli na toalet, malo odahnuli. I to traje. Nemaju oni osjećaj za vrijeme. A mi, eto, dobivamo mlade, sijede, sve u tišini, naravno, jer tko bi se usudio prigovoriti. Da ne kažem da se znalo dogoditi da se jedna glumica A lige, mlada majka, nije pojavila na vlastitim intervjuima jer je to jutro odlučila ostati u hotelskoj sobi sa svojim djetetom. To što je desetak kolega iz cijelog svijeta došlo u London samo kako bi ona progovorila u njihov mikrofon i promovirala novi film, kao i to što nam se nitko nije ni ispričao ili pomaknuo intervju malo kasnije, e, to je manje važno.

Pri ulasku u sobu, predstavljaju me i govore da sam iz Hrvatske. Patrick i Renee odmah primjećuju kako smo se ranije sreli na hodniku i odmah započinju neformalni razgovor (i dalje su jako dobre volje):
-Dobro, Ivana, kako si ti nama danas?
-Ja sam odlično, a vi?
Bla, bla, njezina se prijateljica vratila iz Hrvatske pa: 'Kakva je Lijepa naša?', pita me. Ona bi išla pa se priključuje i Patrick, on bi jedrio, spika 'La vita e bella'...

Kako se Patrick utrkuje, jedan od sponzora mu je prestižna marka satova. Tog dana je na ruci imao repliku sata Paula Newmana pa sam, eto, imala priliku iz prve ruke vidjeti kako izgleda replika koju je na ruci nosio jedan od 'najcool' glumaca na svijetu. Što da vam kažem... Lijepo!



Kako je svaka minuta intervjua dragocjena, usred razgovora me prekida agentica i govori mi da je snimanje već počelo, misleći pritom, skrati 'chit chat'. I nakon što su glumci postali svjesni da se kamera upalila, svi mijenjamo položaj sjedenja, produbljujemo glas, navlačimo maske, zaista smo ozbiljni. Bez obzira na to što smo se mrvicu zbližili, više si nismo na 'ti'. Kada je Renee u pitanju, tijekom cijelog intervjua se osjeća kako je oprezna pri svakom pitanju i odgovoru, dok McDreamy diže atmosferu svojim breezy stavom i pogledom sretnog jelena koji prvi put vidi semafor.

I prije nego što sam trepnula, agentica mi usred Reneeine izjave pokazuje prstom da završim, a mi smo se tek zagrijali. Koristim priliku solidne atmosfere u zraku i, iako mi je rečeno da je gotovo, postavljam im još jedno kratko pitanje. To je uvijek riskantno jer mi se znalo dogoditi da nakon njihova znaka da je gotovo, ja postavim pitanje, a oni namjerno ugase kameru, tako da glumac odgovara, ni ne znajući da to nije snimljeno.

Nakon razgovora slijedi fotografiranje za najhrabrije. Iako to nama služi za promociju intervjua, agenti od toga zaziru. Naprave takvu dramu, kao da tražiš komad kose ili novac, a ne fotku za uspomenu (i objavu). I onda se dogodi grupni stres, meni jer sam pitala i glumcima koji su srdačno prihvatili. Naravno, okida se samo jednom pa ili fotka nije oštra ili netko ključan kao McDremy - zadrijema!

Nakon mene ulazi sljedeći, kolega iz neke druge države, a ja odlazim lakša 10 kilograma jer je gotovo i bili su relativno dobre volje. Provjeravam na licu mjesta je li sve snimljeno. I, umjesto da se odam čarima Londona, ja sam već u sljedećem koraku procesa - montaži i teaseru: 'Ekskluzivno, samo u In Magazinu, Renee Zellweger progovorila o...'

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene