S kim će provesti blagdane?

Severina o godini na odlasku i planovima za sljedeću: "Nakon 20 bolnih i nenadoknadivih mjeseci sretna sam što sam ustrajala!"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Severina će nastupiti na 16. humanitarnom koncertu Želim život Zaklade Ana Rukavina koji će se održati 18. prosinca na Novoj TV, a uoči toga je za DNEVNIK.HR otkrila koliko joj znači sudjelovanje u ovoj akciji, kakav je repertoar pripremila, a dotaknuli smo se i nekih osobnijih tema.

Tradicionalni 16. humanitarni koncert Želim život Zaklade Ana Rukavina ni ove se godine, nažalost neće održati uživo zbog epidemioloških okolnosti, no u programu Nove TV gledatelje će 18. prosinca svakako zabavljati popularni domaći glazbenici.

Pogledaj i ovo Renata Končić Minea, Marija Rukavina i Frano Ridjan emotivan govor Majka nikad prežaljene Ane Rukavine rasplakala tisuće ljudi, njene riječi sve su dirnule: "Miješaju mi se osjećaji, tuga i velika radost"

Jedna od njih je pjevačica Severina koja je nastupila i na prošlogodišnjem koncertu Želim život na kojem su jedini izvođači bili ona i Petar Grašo.

Ove ih je godine ipak nešto više, a Severina nam je uoči koncerta otkrila što za nju znači sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji.

"Ana Rukavina je ime koje je postalo simbol borbe za život. A 'Zaklada Ana Rukavina' je najljepši hrvatski brend, nastao iz krika jedne divne Ane, koja je tim krikom probudila i osvijestila Hrvatsku o toj bolesti. Zahvaljujući njenoj divnoj mami, puno je života spašeno. To je najljepša humanitarna akcija, u kojoj želim pjevati svake godine", kazala je Severina za DNEVNIK.HR.

Najavila je i kakav repertoar od nje gledatelji mogu očekivati.

"Moj Tomica mi je predložio da pjevam pjesme devedesetih i ta mi se ideja jako svidjela. Pjevam 'Djevojku sa sela', 'Paloma neru' i 'Kad si sam'. Nisam se usudila pjevati 'Raste trava zelena' jer je uopće ne sviramo na koncertima, a i ne znam više tako pjevat", priznala je kroz smijeh.

Severina nam je otkrila i kako i s kim planira provesti nadolazeće blagdane.

"Badnjak i Božić smo svi godinama tradicionalno kod mene u Zagrebu. Mama, moj sin, uža familija, a imamo i nove bebe u familiji, prijatelji… Uglavnom, ima nas i pravimo dobre fešte. Božić svi čekamo, jer se kiti bor, vijeća se koje kuglice se trebaju staviti... Bakalar 'na bilo i jušni' i salate od morskih plodova do ponoći... Od ponoći sarma i sve radosti... Glasni, duhoviti i u dobrom raspoloženju. Nakon toga bježimo na snijeg u idilu Plitvica", ispričala je.

A po čemu će pamtiti godinu na izmaku?

"Pamtit ću samo sretne dane (smijeh)... Pamtit ću je po tome da se dijete vratilo materi, barem djelomično. Pamtit ću je po serijalu tekstova Jelene Jindre na h-alteru u kojima je razotkrila kako je nešto jako trulo i bolesno u sustavu skrbi za djecu, što je potvrdio i nadzor centara za socijalnu skrb i za posebno skrbništvo, pokrenut nakon mog svjedočanstva. Pamtit ću je i po istrazi i optužnici za korupciju u sudskom postupku za skrbništvo nad mojim djetetom. Nakon 20 bolnih i nenadoknadivih mjeseci bez djeteta i bez ijednog razloga da mi ga oduzmu, sretna sam što sam ustrajala i zbog svog djeteta i zbog drugih anonimnih žena. Godinu koju napuštamo pamtit ću i po rođenju malog Adrijana," rekla je Severina te je dodala i što priželjkuje u nadolazećoj godini.

"Od sljedeće godine očekujem kraj pandemije i malo više sreće cijeloj planeti. Želim svima puno zdravlja i ljubavi, buđenje i lijeganje s lijepim mislima. I konačno, na poslovnom planu, očekujem izlazak mog novog albuma i više posla svim kolegama", poručila je, a otkrila nam je i kada stiže njezin dugoiščekivani album.

"Planiram objaviti album u trećem mjesecu, koji sam snimala godinu dana. Prve spotove snimamo nakon Nove godine", najavila je, a to joj nisu jedine novogodišnje odluke.

"Ljubav prema svakom novom danu, radost u srcu i bez prevelikog povoda, uživanje u druženju sa sinom, puno slušanja nove mjuze, puno smija i ručkova suboton i nediljon kod mene", ispričala je Seve.

Uz nju će na ovogodišnjem koncertu Želim život nastupiti i Petar Grašo, Nina Badrić, Psihomodo Pop te Sanja, Marinko i Zec iz Novih fosila, a emisiji s njihovim glazbenim nastupima moći ćete pratiti na programu Nove TV, portalu DNEVNIK.hr i Facebook stranici DNEVNIK.hr-a. Donosimo vam i priloge na temu rada Zaklade, izjave političkih dužnosnika te još mnogo toga.

Telefonska linija kojom možete podržati rad Zaklade Ana Rukavina otvorena je od 1.12 do 31.12. Pozivom na broj 060 9000 donirate 5 kuna kako biste podržali plemenitu akciju i rad Zaklade. 

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Nina Badrić - 1 Nina Badrić - 2 +0 Nina Badrić Celebrity Nina Badrić o teškim trenucima i načinima na koji se nosi s njima: "Pokušavam se dignuti kao u Gibonnijevoj pjesmi"

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Sanja Doležal Bliži se 16. humanitarni koncert zaklade Ana Rukavina Bliži se 16. humanitarni koncert zaklade Ana Rukavina - 10 Bliži se 16. humanitarni koncert zaklade Ana Rukavina - 9 +10 Bliži se 16. humanitarni koncert zaklade Ana Rukavina - 8 Celebrity Sanja Doležal najavila što gledatelji mogu očekivati na 16. humanitarnom koncertu Želim život: "Bit će lijepo za gledati"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene