I najboljima se dogodi

IMAJU OSCARE, ALI SU I PUNI GREŠAKA Ove filmske gafove dosad niste primijetili!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tijekom ljetnih večeri, svi često uživaju u filmovima. Neke ste gledali više puta, no možda ove greške niste primijetili.

Stiže ljeto, a s ljetom i vrijeme kada smo nešto slobodniji! Ljudi često ljetne večeri vole provoditi uz omiljene filmove, naravno, jer vrijeme je to kada nadoknađujemo sve ono što ne stignemo u zaposlenoj svakodnevnici. I da, puno je truda i rada uloženo u sve te silne filmove, pa ne čudi što se neke greške potkradu i u finalnoj verziji! Bože moj, tko radi, taj i griješi. No, idemo pogledati koji su to 'oskarovci' imali silne greške.

Pogledaj i ovo PR nova horor misterija ‘Netko kuca na vrata kolibe’: Hoćete li žrtvovati voljenu osobu kako bi spasili čovječanstvo?

'Gladijator' Ridleya Scotta sjajan je film, no greška im se potkrala. Naime, tijekom scena tučnjave, jedan od oružja kojim su se gladijatori borili, nije bio izmišljen sve do Srednjeg vijeka.

'Forest Gump' imao je nekoliko povijesnih greškica, što je razumljivo budući da je to film koji dosta skače s jednog na drugi vremenski period. Primjerice, u sceni koja prikazuje Kip slobode u New Yorku, baklja koju kip drži, nije bila na tom mjestu sve do 1989. godine, iako je u filmu prikazan kako baklju drži 70-ih godina.

'Gospodar prstenova' pravi je spektakl. I osvojio je srca obožavatelja diljem svijeta. Ipak, jedna greška može se vidjeti. Naime, u jednoj sceni kolektivne borbe vidi se kako je među glumce zašao i jedan član ekipe sa snimanja, noseći običnu, pamučnu majicu.

'Milijunaš s ulice' film je koji osvojio brojna srca diljem svijeta. Ipak, taktička greška potkrala im se tijekom osnovne radnje. Naime, glavni lik osvaja milijun u kvizu. Prilikom postavljanja posljednjeg pitanja, onog milijunskog, na pauzama za reklame glavni lik i voditelj kviza odlaze na WC. To bi čovjeku u stvarnosti dalo jako puno prostora za varanje. Svi znamo, to se tako ne radi.

'Hrabro srce' film je koji je lansirao Mela Gibsona među ultimativne zlatne dečke Hollywooda. I da, sjajan je to film, osvojio je pet Oscara, i srca sviju nas. No, ima i nekoliko grešaka. Poigrali su se tijekom filma nekim povijesnim činjenicama, pa je tako jasno da odjeća koju nose likovi u borbama u 13. stoljeća tada bila nepostojeća.

Što vam je još promaknulo? Pogledajte u videu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene