pobjegao od slave

Sjećate li se Ilana? Zvijezda 90-ih iselila iz Hrvatske. Evo gdje je danas!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Na vrhuncu karijere Ilan Kabiljo povukao se u anonimnost. Večeras će ga na dane njegove slave u TLZP-u podsjetiti glumica Ana Gruica.

Devedesetih je žario i palio domaćom dance scenom, smiješila mu se velika inozemna karijera, a onda je Ilan Kabiljo jednostavno nestao. Sjetili smo ga se ponovno uoči večerašnje emisije "Tvoje lice zvuči poznato" u kojoj će ga utjeloviti splitska glumica Ana Gruica.

Pogledaj i ovo Alfi Kabiljo Camille Awards Hrvatsko društvo skladatelja i Grad Split domaćini su dodjele europskih nagrada za filmsku glazbu, nagrada za životno djelo ide Alfiju Kabilju!

Ilan je slavu je stekao hitom "Kad nema ljubavi", a tijekom svoje karijere surađivao je i s velikim imenima današnjeg glazbene scene kao što su Nina Badrić, Ivana Banfić i Vanna.

No da nije bilo Ilana pitanje je da li bi Nina Badrić danas uopće imala impresivnu karijeru kakvu ima. Upravo je Ilan, inače sin poznatog skladatelja Alfija Kabilja, napisao Ninin veliki hit "Ja za ljubav neću moliti" koji je obilježio početak njezine karijere i time joj pomogao u glazbenom zamahu.

Prijatelji iz školskih dana tako su postali glazbeni suradnici pa je Kabijo zajedno s Adonisom Ćulibrkom Boytronicom, Farukom Buljubašićem Fayom, Antom Pecotićem i Igorom Geržinom radio i na drugom studijskom albumu Nine Badrić pod nazivom "Personality".

"Ilan već dugo živi u Beču sa suprugom Anom, a u Hrvatsku dolazi tek rijetko", kaže nam menadžer Zoran Škugor. Isto potvrđuju i njegovi prijatelji koji danas teško stupaju s njim u kontakt. "Nitko nema njegov broj, a nemoguće ga je nabaviti čak i od njegovog oca", kaže jedan njegov prijatelj.

Inače, Ilan iza sebe ima i impresivnu glazbenu naobrazbu. Pohađao je Sveučilište Kalifornija u Los Angelesu gdje se glazbeno usavršavao i gdje su mu između ostalih predavale najveće svjetske zvijezde među kojima su i Ray Charles, Kashif i Whitney Houston. Već sa 15 godina skladao je i producirao glazbu za reklame, televiziju i radio.

Primamljive ponude Ilanu su stizale sa svih strana. Nudili su mu posao čak u Hollywoodu. No on ih je odbio. Jednostavno je shvatio da je napravio ono što je htio i posvetio se obitelji. Na nekoliko projekata surađivao je i s ocem Alfijem koji i dan danas žali što mu sin nije nastavio glazbenim stopama. No, Ilan nije htio na sebe preuzeti teret slave. Prepoznatljivost ga je umarala pa se povukao u svoj svijet u kojem danas živi sasvim običan, jednostavan život.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene