posljednji ispraćaj

Hus se emotivnim riječima zauvijek oprostio od legendarnog prijatelja i kolege: "Aki je bio sve što je trebao biti..."

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Husein Hasanefendić Hus dirljivim se govorom oprostio od Akija Rahimovskog na posljednjem ispraćaju na zagrebačkom Mirogoju.

Husein Hasanefendić Hus i Aki Rahimovski bili su veliki prijatelji i kolege. Činili su savršenu simbiozu, zahvaljujući kojoj su bezvremenske pjesme Parnog valjka odgojile generacije slušateljica i slušatelja. Na posljednjem ispraćaju legendarnog pjevača na zagrebačkom Mirogoju, Hus se od Akija oprostio emotivnim riječima.

Pogledaj i ovo Aki Rahimovski - 1 neutješan je zbog gubitka Oglasio se utučeni Hus koji je s Akijem osnovao Parni valjak: "Veselili smo se predstojećoj turneji i novom singlu"

"Ne znam ima li išta bolnije, kada se rastaješ sa čovjekom tako nenadano, ne stigneš se pripremiti. Stalno mislim je li moglo biti drugačije, znam da nije. Ako je plesao i udisao život tako intenzivno, takva energija i karizma i osobnost morala je ići uz grmovit prasak, kao supernova. Jednostavno nije moglo biti drugačije. Aki je bio u najboljem smislu te riječi, klaun. Bio je sve što je trebao biti, davao je sebe nesebično za sva ta sretna lica koja su bila ispred njega i ispred nas. Kad je pjevao tužno, dvorane su plakale, kada je pjevao sretno, svi smo plesali", rekao je Hus te dodao:

"Bio je naša lokomotiva. Taj vlak ni nakon koncerata ni turneja nije stajao, ni nakon putovanja. On je išao, išao i išao... Sada je duša pusta kao stanica jer nema putnika. Vlakovi stoje, a išli bi rado. Putovali smo brzo i bez stajanja. Teško mi je, nadam se samo da je spokojan, da je našao mir, ako je mir ono što je tražio", istaknuo je glazbenik.

Akiju Rahimovskom su uz kolege iz Parnoga valjka posljednje zbogom došli reći Zlatan Stipišić Gibonni, Dino Jelusić, Neno Belan, Ivana Plechinger, Jurica Pađen, Kristina Tina Kresnik, Edvin Softić i brojni drugi.

Aki je iznenada preminuo u subotu 22. siječnja, u bolnici u Novom Mestu, u kojoj je završio nakon što mu je naglo pozlilo. Imao je 66 godina.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 In Magazin: Aki Rahimovski - 6 Celebrity Poslušajte posljednju pjesmu koju je Aki otpjevao, komentari fanova tjeraju suze na oči: "Nikada više ništa neće biti isto"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene