ŽENA KOJA JE POSTALA MIT

NEPOZNATI DETALJI Holivudska ikona služila je zatvorsku kaznu i bila na rubu smrti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Holivudska diva nenadmašnog šarma ima razlog za slavlje!

Jedna od najvećih holivudskih ikona danas slavi 82. rođendan. Riječ je naravno o jedinstvenoj i neponovljivoj talijanskoj glumici Sophiji Loren čiji je šarm i dan danas teško dosežan brojnim zvijezdama. Tim povodom prisjetili smo se zanimljivih događaja iz života legendarne glumice i modne ikone besprijekornog izgleda koja je s vremenom postala živuća legenda.
Sophia Loren rođena je na današnji dan u Rimu davne 1934. godine. Svjetsku slavu stekla je 60-ih godina, a proslavila se nakon što je dobila Oscara za ulogu u drami drami La Ciociara i tako postala prva Oscarovka izvan engleskog govornog područja.

Pogledaj i ovo Kolinda Grabar-Kitarović - 3 objavila nove fotografije! Kolinda Grabar-Kitarović slavi 55. rođendan, evo kako ga je dočekala: ''Probudio nas je zvuk tako dobro poznat Hrvatima moje generacije''


Njena iznimna ljepota prvi put uočena je dok je još bila djevojčica. Sa samo 14 godina Sophia je pobijedila na lokalnom natjecanju ljepote, a dvije godine kasnije na natjecanju za Miss Italije osvojila je titulu 'Miss Eleganza'. Zanimljivo je i da je prije sudjelovanja na natjecanju ljepote Sophia imala nadimak 'čačkalica' jer je bila iznimno mršava, ali i povučena.

Već kao 23-godišnjakinja zagledala se u 22 godine starijeg producenta Carla Pontija, a njihova ljubavna priča jedna je od onih po kojima bi se mogao snimiti film. Zajedno su zbog ljubavi prošli brojne nedaće s kojima su se suočavali zbog toga što je Ponti u to vrijeme bio oženjen i imao dvoje djece. Na vječnu ljubav zakleli su se u Meksiku jer je u Italiji razvod tada bio zabranjen. Zbog svega je Ponti optužen za bigamiju, no njegovi osjećaji prema mladoj Sophiji bili su toliko jaki da je odlučio promijeniti državljanstvo samo kako bih mogao nesmotreno uživati u ljubavi s talentiranom glumicom.
U braku su proveli 41 godinu, a nakon Pontijeve smrti glumica se više nikada nije udavala.

Osim svojim neospornim talentom i izgledom, glumačka diva pažnju javnosti privlačila je i svojim imidžem fatalne žene zbog koje su mnogi brakovi bili na klimavim nogama.

Njenom vanserijskom ljepotom bili su očarani brojni glumci s kojima je surađivala. Na setu filma 'Ponos i strast' Cary Grant toliko se zaljubio u nju da ju je preklinjao da se rastane od Pontija i vjenča s njim, a njenoj ljepoti nije odolio ni Peter Sellers koji se zbog nje bio spreman razvesti od supruge.

Iako se na prvi pogled čini da je njen život bio med i mlijeko, to je daleko od istine. 1982. godine završila je u zatvoru zbog izbjegavanja poreza, a iza rešetaka je provela 17 dana.

No tu nevoljama nije kraj. Tijekom snimanja filma 'Legend of the Lost' s Johnom Wayneom i Rossanom Brazzijem Loren se otrovala plinom, a od sigurne smrti spasio ju je Brazzi koji je na vrijeme shvatio što se događa i odmah joj pritekao u pomoć.

Život ju nije mazio pa je u želji da osnuje obitelj imala dva spontana pobačaja. Unatoč komplikacijama na kraju je ipak postala ponosna majka dvojice sinova.

Njen život poslužio joj je kao inspiracija za dnevnik koji uredno vodi. No, na kraju svake godine glumica pali svoj dnevnik uspomena jer, kako kaže, neke stvari želi zadržati samo za sebe.

U posljednje vrijeme posvećena je svojoj drugoj velikoj ljubavi - kuhanju  i pisanju kuharica, a prošle godine vratila se na scenu vlastitim projektom one woman show 'En Evening with Sophia Loren' u kojem razotkriva najvažnije trenutke svog privatnog i poslovnog života. Osim Oscara, osvojila je i 5 Zlatnih globusa; četiri puta za najpopularniju žensku zvijezdu, a jednom za izniman doprinos filmu.

Život ove dive zaista je dostojan filma.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene