Obavještajna hobotnica

Šokantna saznanja! Holivudski zlostavljač angažirao bivše agente Mossada da špijuniraju njegove žrtve

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Harvey Weinstein angažirao je bivše agente Mossada, neke novinare i odvjetnike kako bi iskopao prljave priče o svojim žrtvama. Tim informacijama htio se zaštititi u slučaju da ga optuže za zlostavljanje, što se u konačnici dogodilo.

Šokantna priča o producentu Harveyju Weinsteinu nikako da se stiša. The New Yorker objavio je udarnu priču o obavještanoj hobotnici koju je Weinstein spleo oko žena koje je zlostavljao. Producent je valjda predosjećao što bi mu se moglo dogoditi, pa je punih godinu dana radio na tome da prikupi dokaze protiv žena koje je zlostavljao. Bojao se da ga ne prokažu pa ih je htio zastrašiti. Krajem prošle godine Harvey je, naime, unajmio privatne tvrtke koje se bave sigurnošću, a sve kako bi zaustavio iskaze žena koje je zlostavljao. Nije uspio pa ga je više od 50 žena optužilo za silovanje i zlostavljanje te je Weinstein pao, javno osramoćen, izbačen iz svoje kompanije, a propada mu i privatni život.

Pogledaj i ovo showbuzz Tvrdi da je žele ušutkati Razotkrila seksualno zlostavljanje, a sad je traže: Izdan nalog za uhićenje glumice

Među tvrtkama koje je unajmio spominje se Kroll, kompanija koja se bavi korporativnom sigurnošću, te Black Cube, koju vode i bivši agenti Mossada. Sastajali su se pod tajnim identitetom sa ženama koje su zlostavljane, među njima i glumicom Rose McGowan, koja već dugo vremena prokazuje Weisteina. Iz nje su htjeli izvući informacije predstavljajući se kao odvjetnici za ljudska prava. Radili su to i s novinarima od kojih su pokušavali saznati imaju li informacije o drugim glumicama koje su se spremale na javni istup. Weinsten je surađivao i s određenim novinarima, kojima je plaćao da mu dojavljuju prijetnje koje mu se približavaju. Ugovor koji je potpisao s Black Cubeom pokazuje da ih je unajmio da zaustave širenje optužbi. Nisu uspjeli pa su priču objavili New York Times te The New Yorker.

Jedna od agentica koja se nalazila s Rose McGowan, ali i novinarima, jest žena koja se predstavljala kao Diana Filip. Operativka Black Cubea pekla je zanat na području istočne Europe. McGowan je bila šokirana kad je shvatila da nije razgovarala sa ženom koja joj želi pomoći poslovno, već iz nje izvući informacije. Predstavila se i novinarima New York Timesa, rekavši da je Weinsteinova žrtva, no novinar joj nije povjerovao i odustao je od priče. Izgleda da je Harvey godinu dana skupljao informacije od istražitelja, pripadnika sigurnosne službe, ali i nekih novinara. Weinstenovim žrtvama izvlačile su se informacije o privatnom životu te ljubavnim vezama. Njegova glasnogovornica poručila je da je riječ o fikciji koja lažno prikazuje producenta. Predstavnici Black Cubea nisu htjeli ništa potvrditi niti demantirati, rekavši da ne mogu govoriti o tome tko su njihovi klijenti.

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene