Nakon koncerta "Želim život"

"TO JE STRAŠNA TRAGEDIJA" Halid Bešlić na tugu bližnjeg ostao bez riječi

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Halid Bešlić iznimno je osjetljiv na priče o bolesti. Otkrio je to i nakon nastupa na koncertu "Želim život".

"Prešli smo milijun i 200 tisuća kuna, hvala vam svima, hvala vam svima! Vidimo se za godinu dana", pozdravila je majka Ane Rukavine, Marija, okupljenima na glavnom zagrebačkom trgu, ali i ljudima iz cijele Hrvatske nakon što je završen humanitarni koncert "Želim život" Zaklade Ana Rukavina.

Pogledaj i ovo Miroslav Škoro kreće li njegovim stopama? Miroslav Škoro ne može biti ponosniji na svojeg sina koji je od njega naslijedio ljubav prema glazbi: "Matija je izuzetno talentiran"

Možete, da podsjetimo, zvati sve do 31.12.2016 godine na broj 060 9000. Cijena poziva iznosi 5kn (+ PDV), a pozivi će biti omogućeni tijekom cijelog prosinca.

Cijela elita hrvatske politike i javnog života podržala je ovu hvalevrijednu akciju, podržavši, najkraće rečeno, život! Pomoć, humanost i jedinstvo koje se rijetko viđa sinoć je ispunilo cijelu zemlju. Tužnih priča nije izostajalo, a Anina je promijenila naciju, bar u jednom (iznimno važnom, opa.a.) segmentu.

Propustili ste koncert? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Slaže se s tim i Željko Samardžić, koji je nastupio na sinoćnjem koncertu. "Uvijek se odazivam ovakvim akcijama kad sam slobodan, osjećam se počašćeno. Znam dosta ljudi koji su se borili s leukemijom i sudjelovao sam u mnogobrojnim akcijama za njihovu pomoć. To su stvari koje su bolne, a najbolnije za obitelj", rekao je Samardžić. Halid Bešlić na koncertu "Želim život" nastupio je već peti put. "Ovo je za mene postala tradicija. Pročitao sam Anino pismo. Emocije su bile jake, suze su potekle, a pismo ušlo u povijest. Leukemije ima dosta. Od mog basista sin, dijete od 11 godina, obolio je. To je strašna tragedija, teško mi je o tome uopće pričati", kazao je Bešlić.

Sreću da upozna Anu Rukavinu imao je Ivan Dečak. U vrijeme dok se probijao s bendom, ona je napisala članak o Vatri pa ju je Dečak upoznao kroz njen posao. "Na početku naše karijere napisala je divan članak o nama i pružila nam apsolutnu potporu i vjetar u leđa. Pismo koje je napisala napravilo je revoluciju u ovoj našoj državi". S njim se slaže i Maja Šuput, također jedna od izvođačica na koncertu. "Ana Rukavina napravila je nešto za što drugi možda nisu imali hrabrosti. Ona nas je sve pokrenula i ujedinila. Zbog nje Hrvati dišu kao jedno".

Minea poznaje osobu koja boluje od leukemije i kaže, naježi se svaki put kad pomisli na njega. "Radi se o mladoj osobi pa je samim time situacija još teža. Svaki put kad mislim na njega ježim se i srce mi se stisne. Voljela bih da se taj mladi dečko izvuče da shvati koliko život može biti lijep. Od njega sam puno naučila. Kad znate da netko već godinama živi u bolnici i da iza sebe ima transplantaciju koja nije uspjela, kad znate da ga iza nove godine čeka nova transplantacija i vidite da je i dalje unatoč tome vedar i nasmiješen onda shvatite da niti jedan moj problem nije problem", kazala je voditeljica.

I Stjepan Hauser jako je dirnut. "Ovo je nešto izuzetno. To je znak da postoji nada u čovječanstvo. Pismo je jako dirljivo i potresno daje svima na znanje da život prečesto uzimamo zdravo za gotovo", rekao je.

Pokažimo još jednom da imamo obzira za druge! Rad Zaklade moguće je podržati već danas pozivom na humanitarni broj 060 9000. Cijena poziva iznosi 5kn (+ PDV), a pozivi će biti omogućeni tijekom cijelog prosinca. Pozivima na humanitarni broj tijekom prosinca građani pomažu daljnji rad Zaklade Ana Rukavina koja potiče stručno usavršavanje mladih stručnjaka na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija. Također, sredstva prikupljena pozivima na humanitarni broj ulažu se u hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih kako bi ga se učinilo što operativnijim i dostupnijim za pretragu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene