Prelijepa Grace

SJEĆANJE NA AMERIČKU PRINCEZU Tužna priča o najvećoj divi svih vremena

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prije 34 godine Grace Kelly poginula je u prometnoj nesreći.

Tužna vijest obišla je svijet prije 34 godine, na današnji datum. Tada 53-godišnja princeza od Monaka, Grace Kelly, poginula je u prometnoj nesreći. Izletjela je s ceste nakon što je tijekom vožnje doživjela moždani udar. S njom je u automobilu bila njena kćerka Stephanie, tada 17-godišnja djevojka te je preživjela nesreću.

Pogledaj i ovo Tereza Kesovija - 2 Bila su to vremena Tereza Kesovija otkrila što joj je nekoć rekla princeza Grace Kelly kad je predstavljala Kneževinu Monaco!

Grace Kelly ostala je do danas sinonim za gracioznost, stil, držanje, ljepotu, finoću... Bila je prava holivudska diva, fizički utjelovivši ono što nazivaju 'zlatnom erom' Hollywooda. Osim toga, bila je i jako talentirana pa je inspirirala i legendarnog Alfreda Hitchocka.

Glumila je u nekoliko njegovih filmova, a za ulogu u 'Provincijalki' osvojila je Oscara. Cijenjena i voljena od struke i kolega, predivna Grace nije bila sretna u ljubavi dok nije upoznala Rainiera III., vladara kneževine Monako. Upoznali su se tijekom snimanja Hitchcockovog filma 'Držite lopova' na francuskoj rivijeri, gdje je u Cannesu Grace upoznala Rainiera. Ubrzo su se zaručili, a kasnije imali bajkovito vjenčanje.

Neki su insinuirali da je njihova velika ljubav i brak zapravo bila stvar dogovora te da je sve bila velika laž. Rainier se, naime, morao što prije oženiti i osigurati nasljednike kako Monako ne bi bio pripojen Francuskoj, a Grace je morala pronaći muža prigodnog i za njenu izbirljivu obitelj. Njena popularnost oživjela je turizam kneževine, a i u miraz je donijela dva milijuna dolara.

Zapravo se prelijepa princeza više toga odrekla nego što je dobila udajom u kraljevsku obitelj. Prije svega, njezina sjajna karijera morala se završiti jer nitko nije htio da princeza glumi u filmovima. Povukla se čim je snimila posljednji film na koji ju je MGM obvezao. U potpunosti se posvetila obitelji, djeci, humanitarnom radu... U braku je dobila troje djece, koja su bila najvažnija. Naime, prije nego se udala, Grace je morala obaviti niz pregleda kako bi se utvrdilo da je zdrava i sposobna rađati nasljednike. Postala je kasnije majka kneza Alberta II. te princeza Caroline i Stephanie. Tragična nesreća završila je njen velebni život.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene