srećom se predomislila

Umalo odbacila filmsku karijeru zbog nosa, no protivnica je operacija, a proživjela je i ljubavnu tragediju

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Meryl Streep od 1978. u braku je s Donom Gummerom, no prije njega je bila u vezi s Johnom Cazaleom, koji je preminuo od karcinoma.

Meryl Streep bavi se glumom od djetinjstva, a na početku karijere suočavala se s brojnim kritikama zbog svoga izgleda. 

Pogledaj i ovo Ekipa filma Oppenheimer - 3 Dodijeljeni zlatni kipići! Oscara za najbolji film dobio je Oppenheimer, a najbolji su glumci Emma Stone i Cillian Murphy!

Glumica, koja slavi 71. rođendan, osvojila je tri filmske nagrade Oscar, a bila je nominirana više od 20 puta, što je rekord. Meryl je svojedobno rekla da je razmišljala ograničiti se samo na kazalište koliko je bila nezadovoljna svojim nosom. 

"Uloga u filmu nije bila među mojim opcijama. Nikada. Zbog mog nosa koji mi se činio prevelik. No onda sam pogledala onu originalnu verziju filma 'Zvijezda je rođena' i povezala se s tom pričom. Tada sam shvatila da sam mlada i lijepa i nisam vidjela razlog zašto bih bila nesretna", ispričala je. 

Streep je prvog Oscara osvojila još 1980. za glavnu ulogu u pravnoj drami "Kramer protiv Kramera", a kasnije za "Sophijin izbor" i "Željeznu Lady". No jedan je od njezinih najpoznatijih filmova "Mostovi okruga Madison", u kojem je glumila uz Clinta Eastwooda, koji je bio i redatelj, a osvojila je i nominaciju za zlatni kipić.

Ljubavna drama postigla je velik uspjeh diljem svijeta, a nastala je prema bestseleru. Meryl je odigrala ulogu i u hit-mjuziklu "Mamma Mia!", koji se snimao na hrvatskoj obali.

Glumica tijekom svoje duge karijere nije imala nekakvih skandala, a od 1978. je u braku s kiparom Donom Gummerom (73). Supružnici imaju tri kćeri i sina te jako skladan brak, no prije njega je Meryl imala veliku ljubav, kolegu Johna Cazaleu

Zaljubili su se na setu filma "Mjera za mjeru" 1976., a njemu je godinu kasnije dijagnosticiran rak i preminuo je 1978. "Bio je poput dijela mog tijela. Bilo mi je jako teško. Istodobno mi je pomoglo da si posložim neke stvari u glavi i shvatim što je važno, a što potpuno nebitno", rekla je Streep. 

Meryl često ističe da zna koliko se u Hollywoodu vrši pritisak na glumce da budu mršavi i seksi, pa sve više njezinih kolega ide na kozmetičke zahvate. Ona odbija raditi takve stvari. 

"Ne radi se samo o ženama. Bili biste šokirani kad bi saznali koliko muškaraca čini takve stvari. Ne shvaćam to. Morate prihvatiti da postajete stariji. Dobro je u tome to što vas u tim godinama angažiraju da snimite nešto zanimljivo", ispričala je. 

 

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene