Nekako je skupila hrabrost

Naša glumica Dora Lipovčan javno podijelila tešku priču: ''Silovana sam, šutjela sam 15 godina prije odlaska na policiju''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Potaknuta uznemirujućim svjedočanstvima kolegica iz regije, Dora Lipovčan na Facebooku je podijelila svoju tešku priču.

Nakon što su na Facebooku na stranici "Nisam tražila" žene iz naše regije anonimno počele dijeliti priče o seksualnom zlostavljanju koje su doživjele, svoju tešku ispovijest na svom profilu na Facebooku odlučila je podijeliti naša glumica Dora Lipovčan. 

"Silovana sam puno prije nego što sam ušla u svoju profesiju, iako sam se njome počela baviti u djetinjstvu, pa je stoga ne mogu kriviti za to što mi se tada dogodilo.... Ali utoliko više razumijem danas svoje kolegice širom regije koje izlaze s takvim pričama vezanim za svoj profesionalni život i školovanje. U poslu sam vjerojatno imala sreće da nikad nisam postala meta predatora, možda i zato što sam to iskustvo nosila kao krvareći ožiljak od prije i što sam dotad već razvila obrambene mehanizme koje bi svakog s takvim namjerama jasno na prvi pogled uvjerili da će se loše provesti ako ikad stavi ruku na mene... jer vjerujem da bi taj koji bi me probao još jednom neželjeno dotaknuti u ovom životu završio iščupanog grkljana zubima. Toliko bijesa nosim u sebi od djetinjstva. Nadam se da će svi sad izaći s imenima da bi se predatori maknuli s naših ulica, škola i akademija. Ja sam šutjela punih 15 godina prije nego što sam otišla na policiju. I ne, nisu ga zatvorili, bilo je prekasno i nije bilo dovoljno dokaza za sud. Al' sam bar progovorila. Otad mi duša malo manje krvari...", napisala je domaća glumica. 

Dori su podršku pružili kolege i prijatelji te joj zahvalili što je podijelila to s javnošću. "Ono što kod silovanja strada je duša... Iako um ostaje desetljećima zarobljen u slikama, iako se tijelo zauvijek lomi autoimunim bolestima, iako je nakon toga prokleto teško dati srce na uvid, posudbu, a kamoli dar, još uvijek ga je moguće sačuvati... Al' ono što najteže stradava je duša. Sam razlog vlastitog postojanja postaje zauvijek upitan. Zato se šuti", kasnije je objasnila Lipovčan u novom statusu. 

Inače, stranica "Nisam tražila" pokrenuta je prije nekoliko dana nakon što je glumica Milena Radulović (25) šokirala javnost otkrivši da ju je silovao Miroslav Mika Aleksić, voditelj ugledne privatne škole glume u Beogradu. Prijavila ga je policiji, kao i još nekoliko žrtava, od kojih su neke maloljetne. 

Na stranici "Nisam tražila" najprije su anonimno progovarale glumice, no sada to rade djevojke i žene koje se bave raznim zanimanjima, a njihove bolne ispovijesti odjeknule su regijom. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene