Nema više "Na granici"

Kakav kraj omiljene serije: Pogledajte poruke glumaca kojima su se oprostili od svojih likova!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Hit-serija Nove TV "Na granici" nakon dvije iznimno uspješne i intrigantne sezone došla je svome kraju. A kako su se omiljeni glumci oprostili od svojih likova?

Zabavna i intrigantna, kvalitetna i humoristična, serija "Na granici" oborila je rekorde gledanosti i postala apsolutna hit-serija Nove TV. U moru dramskih serija teških tematika, ova zanimljiva priča o ljubavi, prijateljstvima i zavadama u malom ličkom selu prikovala je publiku za male ekrane, no nakon dvije sezone - došao joj je kraj. 

Pogledaj i ovo Nadia Cvitanović i Filip Juričić (Foto: PR) Uspješna godina za sve Zvijezde omiljene serije s Nove TV otkrivaju što misle o Adventu, prekomjernom trošenju i ludim dočecima

Iako se mnogi još uvijek nadaju da će se snimiti i treća sezona, tih potvrda još uvijek nema, a po svemu viđenom u velikoj završnici, omiljeni likovi serije doživjeli su i proživjeli rasplete svojih priča i dobili svoje sretne završetke. Ne čudi onda, s obzirom na to koliko se serija "Na granici" uvukla pod kožu publici, da su se i glumci iznimno vezali za svoje likove te da im je bilo teško reći zbogom tom velikom i veselom projektu.

Dogodovštinama Zorke, svećenika Bože, obitelji Butigan i ostalih omiljenih likova teško je bilo odoljeti, a sada su nam neki od gledateljima omiljenih junaka otvorili svoja srca i priznali kako se osjećaju zbog rastanka od serije. 

"Kada dođe kraj ovakvom projektu, to je isto kao i kada odradite premijeru. Ogromna vas praznina ispuni, ali istovremeno i ponos jer ste ostavili nešto dobro iza sebe. Da je dobro, dokazuju reakcije gledatelja! Ovo je prva serija uz koju su se ljudi uspjeli skroz povezati i nasmijati", rekla nam je Petra Kraljev, koja u seriji glumi temperamentnu Mirelu Butigan. 

Velika diva hrvatskog glumišta Barbara Nola, koja je utjelovila vrckavu goropadnicu Gordanu Štiglić, priznala je kako joj je teško zbog kraja serije te da će joj sve i svi jako nedostajati. 

"Bilo je to predivno provedenih godinu i pol. Jako će mi svi faliti, cijelo iskustvo me je jako veselilo", rekla je Barbara te dodala kako smatra da je serija iznimno autentična te da je osvojila srca publike baš zato što je humor koji koristi vrlo domaći, odgovara hrvatskom mentalitetu i čovjeku. 

Da je serija bila hit, dokazuju i brojke gledanosti, ali i reakcije građana koji glumcima i glumicama prilaze na cesti i zahvaljuju im što su ih nasmijali. 

"Dirljivo mi je kad me netko vidi na ulici, pa se nasmije jer se sjeti neke šaljive anegdote iz serije", otkriva nam Barbara, koja se, prema vlastitim riječima, ludo zabavljala na snimanjima, a ulogom Gordane ostvarila joj se i velika želja. 

"Možda dva mjeseca prije snimanja sam rekla kako bih voljela glumiti neku zabavnu rospiju, i onda eto! Dobila sam ulogu Gordane! Rijetko se dogodi u životu da dobijemo baš ono što želimo, ali meni se dogodilo", rekla je, vidno dirnuta. 

Slične emocije iskazao je i naš proslavljeni glumac Mladen Vulić, koji je glumio Matu Butigana. Mladen iza sebe već ima niz suradnji s Novom TV te na neki način ekipu sa seta već smatra svojom obitelji. 

Tijekom više godina suradnje Mladen se udomaćio, ali napominje kako svaka serija i svaki novi projekt nose neku svoju posebnost, ali i privilegiju. 

"Bilo mi je super upoznati Zuhru, koji je u stvarnom životu ozbiljan čovjek i uopće nije zabavan!" otkrio nam je naš glumac te dodao kako je ova uloga za njega po mnogočemu bila drugačija od prijašnjih. Naime, Mladen je često glumio različite tipove kriminalaca, no u "Na granici" se napokon mogao posve opustiti i zabaviti, veseliti svojoj ulozi. 

"Značila mi je ta uloga puno jer sam mogao pokazati širi glumački spektar", objašnjava nam te dodaje kako su reakcije publike jednoglasne - svi obožavaju seriju!

"Biciklirao sam od Zagreba do Iloka i gdje god sam stao da se okrijepim, u vrijeme serije svi bi se povukli i gledali ju. Čak su mi jednom prilikom rekli da su sahranu tempirali tako da se ne preklapa s emitiranjem serije!" govori Vulić, koji smatra da je "Na granici" bila dašak zabave u ovom našem svakodnevnom crnilu. 

Petri Kraljev njezina je uloga značila i to što se glumački dodatno probila, tj. doživjela je pravi glumački boom. 

"Serija je bila prilika da upoznam glumce koje do tada nisam poznavala, a doživjela sam i pravi osobni glumački procvat", govori Petra, koja smatra da sa svojim likom Mirele dijeli temperament i divlju stranu karaktera. 

"Mirela je jednostavno divlja slatkica", rekla nam je Petra, koja je iznimno sretna što je bila dio tako velikog i uspješnog projekta. 

Za finalne dojmove o seriji i svojoj ulozi upitali smo i Fabijana Pavla Medvešeka, mladog glumca u usponu koji je u seriji oživio don Božu, svima omiljenog lika. 

"Moram priznati da mi je laknulo kada je snimanje došlo svome kraju jer je tempo bio sulud, ali s druge strane mi je sve sada jako čudno, postali smo jedna velika ekipa koja je skoro pa živjela zajedno godinu dana", rekao nam je Fabijan Pavao te dodao kako ga je serija naučila disciplini i organizaciji. 

Njegov lik don Bože mnogima je bio iznimno simpatičan, a on sam priznaje kako mu je drago što je dobio ulogu osobe koja na svoj način širi pozitivnu energiju, jer toga uvijek svima najviše treba. 

"Uz zanimljivu, pozitivnu temu, cjelokupna ekipa izvrsno je odabrana i to je svima dalo uvjete da rade svoj posao najbolje, a to onda svi mogu brzo i lako prepoznati", zaključio je Fabijan i time stavio točku na i opraštanju glumaca od avantura na granici koje su im obilježile dio života. 

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Mohamed Hadid i Shiva Safai (Foto: Profimedia) Mohamed Hadid i Shiva Safai (Foto: Profimedia) +0 Mohamed Hadid (Foto: Profimedia) Celebrity Otkriven razlog prekida multimilijunaša koji je bankrotirao i njegove 32-godine mlađe zaručnice

Asim Ugljen riješio nemogući kviz i saznao koji je lik iz serije Na granici

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene