Kakav život!

Izazvala kontroverze golišavim scenama i poljupcem s 10-godišnjim djetetom, a kritizirali su ju i zbog previše botoksa

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nicole Kidman privukla je pozornost javnosti 90-ih kada je snimila film s Tomom Cruisem te su se zaljubili i vjenčali u manje od godinu dana.

Nicole Kidman otkad je zakoračila u glumački svijet kao tinejdžerka privlači pozornost svojim ulogama, ali i privatnim životom. 

Pogledaj i ovo Nicole Kidman Baš šteta Ni goli trbuh nije skrenuo pažnju sa zaleđenog lica nekoć najljepše glumice, više nikome nije jasno zašto tako izgleda!

Kidman, koja slavi 53. rođendan, ima australsko državljanstvo, no zapravo se rodila na Havajima. Njezina majka, instruktorica sestrinstva Janelle Ann i otac, psiholog i pisac Anthony Kidman bili su u gradu Honolulu preko studentskih viza kada se Nicole rodila. Glumica ima i mlađu sestru Antoniju koja je novinarka i televizijska voditeljica. 

Kidman je odrasla u Sydneyju i s tri godine počela plesati balet, a talent za glumu je pokazala u osnovnoj školi. Nicole je svojedobno rekla da je poželjela postati glumica nakon što je vidjela Margaret Hamilton u ulozi vještice u "Čarobnjaku iz Oza", iako je dosta sramežljiva. 

"Sramežljiva sam, jako. Čak sam mucala kao dijete, no polako sam to preboljela. Ipak, još imam problema s time. Ne volim ući sama u restoran pun ljudi, ne volim ići na zabavu sama", rekla je svojedobno. Nicole je postala dio kazališta Phillip Street u Sydneyju čiji je član bila i Naomi Watts, a poznate glumice su skupa išle i u školu. 

Lijepa Australka je debitantsku ulogu odigrala sa 16 godina u filmu "Bush Christmas" i potom odmah dobila angažman u televizijskoj seriji "Five Mile Creek". Njezinoj majci su 1984. dijagnosticirali rak dojke, pa je Kidman nakratko stopirala karijeru kako bi joj pomogla s fizikalnim terapijama. 

Glumica je krajem 80-ih snimila prvi film na američkom tržištu "Days of Thunder" i započela vezu s Tomom Cruiseom. Film je postao hit i ostvario veliku zaradu, a Nicole i Tom su se vjenčali za manje od godinu dana i ona je u tom trenutku imala 23, a on 28 godina. 

Opet su se našli skupa na setu filma "Eyes Wide Shut" Stanleyja Kubricka u kojem su odigrali supružnike. Taj projekt je izazvao brojne kontroverze zbog njihovih eksplicitnih scena seksa, a te iste godine 1999. ubrzo nakon završetka snimanja par se razveo. 

"Udala sam se vrlo rano i vrlo brzo. No ne žalim jer sam u tom braku dobila dvoje djece i imala sam nekoliko godina sreće", rekla je svojedobno glumica. Navodno su se razveli zbog Cruiseove opsjednutosti scijentologijom. 

Nicole je 2003. odigrala glavnu ulogu u romantičnoj drami "The Hours" za koju je osvojila prestižnu nagradu Oscar. Sljedeći uspjeh je doživjela u mjuziklu "Moulin Rouge!" s kolegom Evanom McGregorem i dobila brojne pohvale za svoje pjevanje. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

May flowers 🌹❤️

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman) on

Nicole je izazivala kontroverze 2004. filmom "Birth" zbog scene u kojoj se kupa s kolegom, tada 10-godišnjim dječakom Cameronom Brightom. Na filmskom festivalu u Veneciji, Australka je progovorila o tome. "Nije da sam htjela snimiti film u kojem ljubim 10-godišnjeg dječaka. Htjela sam napraviti film u kojem shvaćate ljubav", istaknula je. 

Kidman posljednjih godina pamtimo po ulozi u seriji "Big Little Lies" u kojem je utjelovila Celeste Wright koja je u braku sa zlostavljačem, te je odigrala nekoliko golišavih scena. Glumica je od 2016. u braku s pjevačem Keithom Urbanom (52) te imaju kćeri Sunday (11) i Faith (9). S bivšim mužem Cruiseom je posvojila sina Connora (25) i kćer Isabellu (27). 

Inače, Nicole je prošle godine zaradila 34 milijuna dolara i bila je četvrta najplaćenija glumica u svijetu. Magazin Time ju je 2004. i 2018. svrstao među 100 najutjecajnijih ljudi. Svojedobno se našla na meti javnosti zbog izgleda svog lica za koje se komentiralo da je previše botoksa stavljala. Glumica je priznala da je to radila, ali da je prestala jer se mučila s pokretanjem mišića, pa se nije mogla ni nasmiješiti. 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene