sag awards

Neprežaljeni Boseman posthumno proglašen najboljim glumcem, a holivudske zvijezde su tijekom dodjele pokazale skrivene talente

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

SAG Awards pomno se prate jer se smatraju ključnim pokazateljem vjerojatnog uspjeha na dodjeli Oscara budući da glumci čine najveću glasačku skupinu na Akademiji filmskih umjetnosti i znanosti.

Filmovi "Suđenje čikaškoj sedmorici" i "Ma Rainey: Majka bluesa" najveći su dobitnici Nagrada udruženja glumaca (SAG Awards), jedne od zadnjih velikih svečanosti prije dodjele Oscara.

Pogledaj i ovo Charlize Theron (Foto: Getty Images) Traumatična djetinjstva Priča o bogatima i slavnima koji su svoje živote započeli u najvećem siromaštvu ili pod okriljem obiteljskog nasilja

Drama "Suđenje čikaškoj sedmorici" temeljena na američkim prosvjedima protiv Vijetnamskog rata 1968. i neslavnom suđenju nakon njih, osvojila je u nedjelju nagradu za najbolju glumačku ekipu u kojoj su Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Frank Langella i Mark Rylance.

Langella je pripisao zasluge za nagradu redatelju Aaronu Sorkinu, izjavivši da je njegov "glas duša ovog filma".

Chadwick Boseman, koji je u dobi od 43 godine umro od karcinoma prošlog kolovoza, posthumno je proglašen najboljim glumcem za svoju posljednju ulogu ambicioznog trubača 30-ih godina u filmu "Ma Rainey: Majka bluesa".

Nagradu je preuzela Bosemanova udovica Simone Ledward Boseman.

Viola Davis osvojila je nagradu za najbolju glumicu za ulogu jazz dive u filmu "Ma Rainey: Majka bluesa".

SAG Awards pomno se prate jer se smatraju ključnim pokazateljem vjerojatnog uspjeha na dodjeli Oscara budući da glumci čine najveću glasačku skupinu na Akademiji filmskih umjetnosti i znanosti.

Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnja dodjela nagarada SAG održala se virtualno i svela se na jednosatnu prezentaciju začinjenu šalama o tome kako su glumci provodili svoje slobodno vrijeme tijekom lockdowna.

Helen Mirren govorila je o bliskom susretu s medvjedom tijekom pandemije, Sterling K. Brown pokazao je svoje vještine žongliranja, a Jimmy Fallon svirao je usnu harmoniku.

"Minari", priča na korejskom jeziku o imigrantskoj obitelji u Arkansasu 80-ih godina, donijela je nagradu za najbolju sporednu glumicu južnokorejskoj veteranki Youn Yuh-jung za ulogu bake.

"Jako mi je drago i sretna sam", rekla je Youn (73).

Britanski glumac Daniel Kaluuya osvojio je nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu pokojnog čelnika Crnih pantera Freda Hamptona u filmu "Juda i crni mesija".

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Beverly Hills 90210 (Foto: Profimedia) Jennie Garth i Tori Spelling (Foto: Instagram) Jennie Garth (Foto: Youtube Screenshot) Jennie Garth i David Abrams (Foto: Profimedia) +2 Jennie Garth i David Abrams (Foto: Profimedia) Nekad i sad Sjećate se Kelly iz Beverly Hillsa? Svi je pamte po hit seriji 90-ih, a evo kako izgleda s 49 godina

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene