Traumatična iskustva

Prošla je pakao, udala se za slavnu glumicu, "teška" je više od 450 mil. dolara, ali put do vrha nije bio lak

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ellen DeGeneres javno je govorila o svojoj seksualnosti i napastovanju dok je bila mlađa, a danas je jedna od najpopularnijih komičarki u povijesti. Tijekom zavidne karijere vodila je Oscare i Emmyje.

Ellen DeGeneres jedna je od najuspješnijih komičarki u povijesti, a tijekom svoje zavidne karijere uspjela je sve. Od stand-up komedije, preko davanja glasa za crtane filmove, do voditeljice popularnihe emisija, Ellen je svijetu otkrila svoje brojne talente. Objavila je nekoliko knjiga, a bila je i domaćin prestižnih nagrada, od Emmyja do Oscara.

Pogledaj i ovo Dodjela Oscara 2014. godine - 4 Svi su željeli taj selfie Možete li vjerovati da je prošlo 10 godina od ove fotografije? Srušila je internet u par minuta i ispisala modernu povijest!

DeGeneres je rođena u američkoj Louisiani, a prije nego što je lansirala karijeru u emisiji "Tonight Show" Johnnyja Carsona, radila je kao stand-up komičarka u okolici New Orleansa. Danas je "teška" više od 450 milijuna dolara, a put do vrha nije bio tako lagan.

Ellen je 2009. godine bila PETA-ina osoba godine, zalaže se za prava životinja i često koristi svoje emisije kako bi svratila pažnju na brigu o životinjama. Brojni detalji njezina života i dalje su ipak nepoznanica.

Prije nego što je postala svjetski poznata i uspješna, Ellen je za život trebala zarađivati na drugačije načine. Jedan od poslova kojima se bavila bila je prodaja usisavača. Bila je paralegalni asistent, a radila je i kao konobarica u TGI Fridays.

Napastovao je očuh

Ellen je kao tinejdžerka prošla kroz pakao kod kuće. Njezina majka Betty borila se s rakom dojke, a dok je nije bilo kod kuće, njezin suprug, tj. Ellenin očuh, koristio je svaku priliku kako bi napastovao Ellen. Napastovanje je počelo kada je Ellen imala tek 15 godina. Kako je govorila u intervjuima, očuh joj je dirao grudi pod izlikom da mora provjeriti ima li i ona izraslinu kao i njezina majka. Jednom je pobjegla od kuće kroz prozor svoje sobe jer joj je očuh pokušao provaliti u sobu. O svojim traumatičnim iskustvima je javno progovorila kako bi pomogla drugima koji se suočavaju s istom vrstom napastovanja.

Kao stand-up komičarka 80-ih godina bila je na turneji, a zaradila je i nadimak najsmješnije osobe u SAD-u prema Showtimeu. Njezina je karijera odonda krenula uzlaznom putanjom.

DeGeneres ima zanimljivo obiteljsko stablo. Otkrila je tako da je daljnja rođakinja Vojvotkinje od Cambridgea Catherine, a u rodu je i s pop-kraljicom. Njihova daljnja obitelj potječe iz Francuske, pa su prema tome Madonna i Ellen daljnje rođakinje.

Sve Ellenine ljubavi

Ellen je otkrila da je gay u jednoj od svojih emisija, a unatoč činjenici da je u to vrijeme bila jako popularna, zbog seksualnosti su joj propali neki sponzorski dogovori. Vijesti je otkrila u travnju 1997. godine, a nakon što se pojavila na naslovnici časopisa Time, nisu svi bili oduševljeni. S druge strane, Ellen i njezina tadašnja djevojka Anne Heche bile su najutjecajniji ženski gay par u industriji, a malo je poznato da ih je spojio glumac Vince Vaughn.

Anne i Ellen bile su par do 2000. godine, a slavna komičarka jedva je preboljela prekid. Ljubav je pronašla četiri godine kasnije kada je započela vezu s Portiom de Rossi. Par se vjenčao 2008. godine.

Zavidna karijera

Tijekom karijere DeGeneres je ostvarila broje uspjehe, ali bilo je i padova. Zbog autorskih prava 2009. godine tužilo ju je nekoliko diskografskih kuća odjednom jer su tvrdili kako je u svojim emisijama bez dozvole koristila više od 1000 pjesama. Pompa je utihnula nakon što je objavljeno da će Ellen biti u žiriju popularnog natjecanja American Idol. Srećom, sve se riješilo izvan suda.

"The Ellen DeGeneres Show" danas je jedna od najpopularnijih američkih emisija, a dobila je brojne nagrade. Emisija ima oko 4,2 milijuna gledatelja, a prva gošća na Elleninu kauču pred ekranima je bila Jennifer Aniston. Aniston je promovirala posljednju sezonu serije "Prijatelji", a odonda je velika prijateljica s Ellen.

Srušila je nekoliko rekorda, a jedan od njih je i taj što je jedina žena koja je bila domaćin Oscara i Emmyja.

Poznata je po tome da daje glas u crtanim filmovima, a jedna od najpoznatijih uloga je lik Dore u "Potrazi za Nemom". Scenarij je pisan tako da se Dora uklopi u Ellenin karakter.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene