povratak nakon 14 godina

Razišli se na vrhuncu slave, a sada se u velikom stilu vraćaju: "Svatko je imao svoje probleme"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Začetnici hip-hopa vraćaju se na scenu! Tram 11 nakon 14 godina spremni su za novi početak.

Nakon 14 godina stanke kultni hip-hop dvojac Tram 11 vraća se na scenu. O ponovnom ujedinjenju Srđan Ćuk, poznatiji kao General Woo, i Nenad Šimun, znan kao Target, razmišljali su duže vrijeme, a konačna odluka pala je nakon jednog koncerta u Tvornici. "Prošle godine imao sam koncert na kojem je Target bio gost. Na kraju je izašao na pozornicu pa smo repali zajedno. Nitko to nije očekivao. Vrisak je bio ogroman, i to je bilo to. Sjeli smo jedan i drugi i rekli "ajmo to napravit", govore dečki.

Pogledaj i ovo Tram 11 - 3 ne žale ni zbog čega Tram 11 pred kamerama Nove TV stali iza svojih stihova: "Zašto sam rekao da je mit iz Jasenovca? Mit je, to treba istražiti"

Rekordnom brzinom rasprodali su Dom sportova, a ovakvom interesu publike, priznaju, ni sami se nisu nadali. Baš kao što se nisu nadali ni iznenadnom razlazu na vrhuncu slave. "Došlo je do zasićenja, svatko je imao svoje probleme u životu. Sve nam se to brzo dogodilo. Bili smo jako mladi kad smo ušli u sve to, ali na kraju je super ispala ta jedna pauza da malo dođemo sebi, odrastemo i krenemo opet zajedno", kaže General Woo.

Nakon razlaza posvetili su se solokarijerama i preživljavali od gaže do gaže. "Kod nas se od repa ne živi, nego preživljava. Nisu to sad neke velike cifre, ali solidno je", napominju Tram 11.

U svojim tekstovima dečki progovaraju o gorućim društvenim problemima, a nerijetko i kritiziraju vlast. Je li im to ikada netko zamjerio, pitamo ih. "Radimo socijalni, ulični rep. Repamo za sve ljude koji se voze gradskim prijevozom,  koji su u strkama, preživljavanju, hranjenju obitelji do nekih crnih tema i crne kronike. Pričamo priče kakve jesu, istinite, ali nismo toliko eksplicitni. Na razini smo običnih građana i nitko nam do sada to nije zamjerio", govore.

Dok ih nije bilo, situacija u državi poprilično se promijenila. Trenutačno stanje inspiracija im je za neke nove stihove koji će ovog puta zasigurno biti još suroviji. "Definitivno smo u ovih 14 godina otišli unazad. I po ekonomiji i po svemu. Kao država ne funkcioniramo", kažu Tramovci. Ipak, dečki u ovom kaosu vide i vedriju stranu. "U društvenom pogledu ljudi su vedriji i otvoreniji za nove solucije i planove", kažu.

A njima planova za budućnost ne nedostaje. Nakon koncerta u Domu sportova snimaju dokumentarac koji bi svjetlo dana trebao ugledati iduće godine, a najavljuju i nove stvari. "Nismo rekli ne, mislim da ćemo raditi album", zaključuju dečki. Više pogledajte u videu DNEVNIK.hr-a.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene