zadnji nastup šokirao svijet

Član magičnog dvojca umire od karcinoma 9 mjeseci nakon smrti partnera koji je imao trajne posljedice od napada tigra

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Siegfriend Fischbacher, koji je u terminalnoj fazi raka gušterače i bio je na 12-satnoj operaciji uklanjanja zloćudnog tumora, oglasio se posljednji put u svibnju prošle godine nakon smrti njegovog partnera Raya Horna.

Siegfried Fischbacher, koji se proslavio kao dio dvojca mađioničara i zabavljača "Siegfried & Roy" poznatih po nastupima s bijelim lavovima i tigrovima, ima karcinom, tvrdi njemački Bild. 

81-godišnji Siegfried je u terminalnoj fazi raka gušterače, a navodno se oporavlja u svom domu u Las Vegasu nakon 12-satne operacije uklanjanja zloćudnog tumora. Slavni mađioničar je pušten iz klinike kući na svoj vlastiti zahtjev i o njemu se brinu dva djelatnika hospicija. 

Bild je o Siegfriedovom lošem zdravstvenom stanju izvijestio samo devet mjeseci nakon što je umro njegov partner Roy Horn nakon komplikacija tijekom borbe s koronavirusom. Fischbacher zbog pandemije, koja se ne smiruje, ne smije nakon operacije primati posjete prijatelja ni članova obitelji. 

"Spominjem brata u svakoj svojoj molitvi i jako sam povezana s njim", rekla je Dolore, Siegfriedova sestra koja je zaređena i živi u Munchenu. 

Inače, Roy je preminuo je u 8. svibnja 2020. u 76. godini života i tada se oglasio njegov dugogodišnji partner. "Svijet je izgubio jednog velikana magije, no ja sam izgubio najboljeg prijatelja. Od trenutka kada smo se upoznali, znao sam da ćemo Roy i ja zajedno promijeniti svijet. Ne bi bilo Siegfrieda bez Roya i Roya bez Siegfrieda. Roy je cijeli svoj život bio borac uključujući i njegove posljednje dane života. Jako sam zahvalan timu doktora, medicinskih sestra i osoblju u bolnici Mountain View koji su herojski radili protiv virusa koji je na kraju uzeo Royev život", izjavio je Siegfried. 

Horn je bio djelomično paraliziran i koristio invalidska kolica nakon što ga je 2003. napao bengalski tigar od 181 kilograma tijekom njegovog performansa s Fischbacherom u hotelu u Las Vegasu. Događaj je šokirao gledatelje i cijeli svijet. Imao je nekoliko ozljeda vrata, izgubio puno krvi i poslije je doživio i srčani udar. Roy je bio na dugoj rehabilitaciji, no taj je stravični napad okončao nastupe magičarskog dvojca. 

Inače, zabavljači rodom iz Njemačke upoznali su se 1957. kada su obojica radili na kruzeru. Prema pisanju stranih medija, tada su postali bliski prijatelji, a jedno vrijeme su bili i ljubavnici. Okončanje njihove veze nije utjecalo na prijateljstvo ni na njihov posao, a rijetko su pričali o svom odnosu i seksualnom opredjeljenju. 

 

 

 

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene