Progone ju

Glumica i danas ima traume od jezivih fotografija na koje ju je prisilila majka sa samo 10 godina

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Brooke Shields zbog nagih fotografija ima traume i dan danas, a za njih je kriva njezina majka.

Iako je kasnije doživjela američki san, glumica Brooke Shields nije imala holivudsko djetinjstvo.

Pogledaj i ovo Brooke Shields (Foto: AFP) ljepotica u top formi Za nju je vrijeme stalo: U 56. se skinula u domoljubni bikini i pohvalila utegnutim tijelom

Radi se o 53-godišnjoj glumici koja je sa svega 10 godina ušla u svijet modelinga, a u njega ju je tako rano gurnula njezina majka.

No, djevojčica nije snimala sladunjave reklame ili nosila bundice i čizmice na dječjim revijama, već je s 10 godina snimila fotografije na kojima je potpuno gola i nauljena u kadi te našminkana kao odrasla žena. Kao što smo već naglasili, u ruke kontroverznom fotografu Garryju Grossu dovela ju je majka 1975. godine, a da stvar bude još gora, fotografije su objavljene u časopisu "Sugar And Spice", jednoj od publikacija slavnog Playboya.

Fotografije kruže internetom i dan danas kao primjer jedne od najvećih zloupotreba djece ikada. Glumica često ističe kako zbog fotografija i dan danas ima traume.

U to vrijeme, Gross je radio na projektu pod nazivom "Žena u djetetu" kojim je želio otkriti ženstvenost djevojaka koje su pred pubertetom tako da ih usporedi s odraslim ženama. Još 1981. godine Brooke je pokušala spriječiti korištenje fotografija, no američki sud istaknuo je kako prema potpisanom ugovoru nema pravo na to te kako fotografije ne krše zakone o dječjoj fotografiji, što je bila vrlo kontroverzna odluka.

1992. godine prava na fotografije otkupio je jedan američki umjetnik koji je reproducirao scenu iz kade te ju nazvao "Duhovna Amerika". 1999. godine njegova je verzija prodana za 151 tisuću dolara, a tek je 10 godina kasnije uklonjena iz jedne galerije u Londonu. Brzo nakon toga, preminuo je fotograf koji ih je originalno snimio od srčanog umora, no za vrijeme života nikada nije dao do znanja da mu je žao što je to učinio.

"Fotografija je zloglasna od trenutka kada je nastala, a to sam i planirao", jednom je prilikom otkrio. Ipak, Brooke je unatoč teškom djetinjstvu i takvoj majci uspjela postati poznata i slavna, a proslavila se filmom "Plava laguna" koji nije zaboravljen ni dan danas. 

Fotografiju možete pogledati OVDJE.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Amanda Bynes (Foto: Getty Images) Amanda Bynes (Foto: Getty Images) Amanda Bynes (Foto: Getty Images) Amanda Bynes (Foto: Instagram) +1 Amanda Bynes (Foto: Instagram) Celebrity Teška životna priča posrnule glumice: Prije 4 godine završila je na liječenju, a sad kaže da se sama uništila

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Kourtney Kardashian (Foto: Instagram) Kourtney Kardashian (Foto: Instagram) Kourtney Kardashian (Foto: Instagram) Kim Kardashian GQ (Foto: GQ) +7 Kylie Jenner GQ (Foto: GQ) Celebrity GQ do kraja skinuo najstariju Kardashianku koja izgleda bolje i od 21-godišnje Kylie

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Taylor Hill (Foto: Instagram) Taylor Hill (Foto: Instagram) Taylor Hill (Foto: Instagram) Taylor Hill (Foto: Instagram) +3 Taylor Hill (Foto: Instagram) Celebrity Jedna od najljepših manekenki današnjice pozirala bez šminke: Je li to ista osoba?!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene